avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RE ASISTENTA JURIDICA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RE ASISTENTA JURIDICA

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie:
fratele meu este arestat preventiv pentru 29 zile, i-am angajat un aparator care ne-a comunicat tariful pentru faza de urmarire penala, am platit onorariul si am incheiat un contract in acest sens, urmand ca pentru judecarea procesului - fond sa achitam alt tarif si sa incheiem un alt contract. Problema este ca avocatul in cauza nu a mers sa discute cu fratele meu si sa afle varianta sa referitor la ce s-a intamplat, cand i-a fost prezentat dosarul de urmarire penala nu a vorbit cu fratele meu decat 5 minute in care l-a intrebat cum se simte si cum este in arest :((
la judecarea mandatului de arestare preventiva a trimis o asistenta, care deasemeni nu a vorbit in prealabil cu fratele meu. Am avut o discutie cu dl. avocat in care i-am spus ca ar fi cazul sa mearga sa discute cu fratele meu, pentru ca in dosar exista multe `constatari` discutabile, dansul a spus ca va merge, lucru care nu s-a intamplat, mai mult a fost termen de recurs la prelungirea mandatului de arestare preventiva, iar dl avocat nu s-a prezentat, nici macar asistenta sa.

In aceasta situatie as dori sa stiu cum sa procedez pentru rezilierea contractului si recuperarea macar partiala a onorariului achitat - care consta intr-o suma deloc neglijabila - deoarece consider practic avocatul nu a participat deloc in faza de urmarire penala, rechizitoriul fiind terminat, urmand ca in ianuarie sa inceapa judecarea cazului.
Astept cu interes opinii/sfaturi vis-a-vis de situatia de mai sus.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 25 Decembrie 2009
Trebuie sa vorbiti cu avocatul.
Puteti discuta despre o restituire partiala.
De principiu, se poate considera ca a prestat serviciile pentru care l-ati angajat.
Ca nu a obtinut revocarea mandatului de arestare preventiva nu inseamna ca trebuie sa va restituie onorariul de avocat.Va spun acest lucru ca sa stiti.

Nu stiu ce discutii ati purtat mai inainte de a face angajamentul.Sunt lucruri pe care le puteti discuta cu avocatul si in functie de aceste aspecte sa gasiti o cale de rezolvare.
Restituirea onorariului se putea face doar daca nu a prestat asistenta juridica.Ca a facut o prestatie fara rezultatul dorit de dvs. nu inseamna in mod automat ca trebuie sa va restituie banii nici macar partial.
Dar daca va intelegeti poate face o restituire partiala.

Nici in caz de reclamatie nu ati avea sanse dupa parerea mea.Pe viitor cand alegeti un avocat trebuie sa va ganditi mai bine inainte de a alege.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Trebuie sa vorbiti cu avocatul.
Puteti discuta despre o restituire partiala.
De principiu, se poate considera ca a prestat serviciile pentru care l-ati angajat.
Ca nu a obtinut revocarea mandatului de arestare preventiva nu inseamna ca trebuie sa va restituie onorariul de avocat.Va spun acest lucru ca sa stiti.

Nu stiu ce discutii ati purtat mai inainte de a face angajamentul.Sunt lucruri pe care le puteti discuta cu avocatul si in functie de aceste aspecte sa gasiti o cale de rezolvare.
Restituirea onorariului se putea face doar daca nu a prestat asistenta juridica.Ca a facut o prestatie fara rezultatul dorit de dvs. nu inseamna in mod automat ca trebuie sa va restituie banii nici macar partial.
Dar daca va intelegeti poate face o restituire partiala.

Nici in caz de reclamatie nu ati avea sanse dupa parerea mea.Pe viitor cand alegeti un avocat trebuie sa va ganditi mai bine inainte de a alege.
Partial aveti dreptate, sunt constienta de faptul ca in momentul in care semnezi un contract juridic nu ti se ofera garantia succesului actiunii, problema mea este legata de faptul ca dl avocat nu a prestat asistenta juridica in faza de cercetare/urmarire penala, respectiv nu a stat de vorba cu cel pe care trebuia sa-l apere, iar prezenta sa la cele 2 sedinte de judecare a mandatului de arestare a fost partiala...
Sper ca in final sa ne intelegem amiabil..
Lipsa cu desavarsire va dadea dreptul la restituirea onorariului.
Adica lipsa acordarii de asistenta juridica.
In cazul dvs este mai mult o nemultumire legata de faptul ca nu v-a convenit felul in care a procedat si lipsa de rezultat ( mai ales).
Daca ar fi fost pus liber in aceste conditii expuse de dvs. nu mai conta pt dvs pentru ca a obtinut rezultatul.
Discutase cu inculpatul si stia situatia.Ca l-a intrebat doar cum se simte nu aveti de unde sa stiti.Studiase si dosarul.

Eu cred ca cel mai important lucru este ce ati discutat cu el inainte de angajare.Presupun ca ati angajat un avocat mai bun decat el si la bani mai multi.
Nici primul nu cred ca era slab pregatit, doar ca era mai ,,bun" al doilea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Lipsa cu desavarsire va dadea dreptul la restituirea onorariului.
Adica lipsa acordarii de asistenta juridica.
In cazul dvs este mai mult o nemultumire legata de faptul ca nu v-a convenit felul in care a procedat si lipsa de rezultat ( mai ales).
Daca ar fi fost pus liber in aceste conditii expuse de dvs. nu mai conta pt dvs pentru ca a obtinut rezultatul.
Discutase cu inculpatul si stia situatia.Ca l-a intrebat doar cum se simte nu aveti de unde sa stiti.Studiase si dosarul.

Eu cred ca cel mai important lucru este ce ati discutat cu el inainte de angajare.Presupun ca ati angajat un avocat mai bun decat el si la bani mai multi.
Nici primul nu cred ca era slab pregatit, doar ca era mai ,,bun" al doilea.
Va repet, cu inculpatul a discutat doar 5 minute si doar pe subiectul pe care vi l-am spus, stiu sigur de la cel care era cel mai interesat sa discute cu avocatul, respectiv inculpatul.
Eu nu-mi pot permit sa afirm ca primul avocat era slab pregatit, din contra stiu ca este un avocat foarte bun, de aceea nu am comentat asupra sumei cerute drept onorariu doar pentru ancheta.
In schimb pot afirma cu tarie ca nu si-a indeplinit atributiile pe care si le-a asumat prin contract. Si va mai pot spune ca celalalt avocat angajat nu este atat de celebru pe masura primului, si are si un onorariu mult mai mic, in schimb este interesat de caz si depune eforturi pentru a lamuri situatia, si pentru a obtine rezultate cat mai bune.
Onorariul nu conteaza.
Daca primul avocat a considerat suficienta discutia in vederea pregatirii apararii asta este...
Cat priveste apararea avocatului nr 2 daca acesta si-a dat silinta este normal sa obtina mai mult.
Nu stiu ce intelegeti prin avocat celebru, dar criteriile sunt atat de diferite incat nu se stie la modul clar acest lucru.
In general, este bine sa cautati avocat care are timp de caz si nu unul care nu are timp.Numele avocatului nu este suficient decat daca este atat de celebru ( ca sa spun asa) incat este sa zicem...suficient.Cred ca exista doar vreo 3-4 cazuri in tara in prezent.

Sa va mai zic un lucru.Depinde foarte mult cum considera fiecare avocat sa faca apararea.Daca primul avocat asa face de fel si obtine rezultate nu vad sa aiba probleme in a va explica acest lucru.

Era posibil ca nicunul sa nu obtina nimic.Adica inculpatul sa nu fi fost pus liber.Era irelevanta diferenta de onorariu.
Mai cred ca ar trebui sa aveti in vedere si faptul ca avocatul nr 2 l-a aparat doar in recurs, iar avocatul nr 1 avea toata urmarirea penala.
Daca raportati un termen la la cat ati platit si veti socoti mai multe termene cred ca onorariul avocatului nr 2 nu ar mai fi infim.

Alte discuții în legătură

Onorariul de avocat nikolos nikolos avocatul a cerut suma X reprezentand onorariul lui suma platita integral . INTREBARE : se mai plateste altceva la avocat ex. la fiecare infatisare sau alt ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)