avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RE ASISTENTA JURIDICA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RE ASISTENTA JURIDICA

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie:
fratele meu este arestat preventiv pentru 29 zile, i-am angajat un aparator care ne-a comunicat tariful pentru faza de urmarire penala, am platit onorariul si am incheiat un contract in acest sens, urmand ca pentru judecarea procesului - fond sa achitam alt tarif si sa incheiem un alt contract. Problema este ca avocatul in cauza nu a mers sa discute cu fratele meu si sa afle varianta sa referitor la ce s-a intamplat, cand i-a fost prezentat dosarul de urmarire penala nu a vorbit cu fratele meu decat 5 minute in care l-a intrebat cum se simte si cum este in arest :((
la judecarea mandatului de arestare preventiva a trimis o asistenta, care deasemeni nu a vorbit in prealabil cu fratele meu. Am avut o discutie cu dl. avocat in care i-am spus ca ar fi cazul sa mearga sa discute cu fratele meu, pentru ca in dosar exista multe `constatari` discutabile, dansul a spus ca va merge, lucru care nu s-a intamplat, mai mult a fost termen de recurs la prelungirea mandatului de arestare preventiva, iar dl avocat nu s-a prezentat, nici macar asistenta sa.

In aceasta situatie as dori sa stiu cum sa procedez pentru rezilierea contractului si recuperarea macar partiala a onorariului achitat - care consta intr-o suma deloc neglijabila - deoarece consider practic avocatul nu a participat deloc in faza de urmarire penala, rechizitoriul fiind terminat, urmand ca in ianuarie sa inceapa judecarea cazului.
Astept cu interes opinii/sfaturi vis-a-vis de situatia de mai sus.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 25 Decembrie 2009
Nu am motive sa nu cred ca afirmatiile dvs.ar fi neveridice.Luati legatura cu avocatul angajat si stabiliti de comun acord rezilierea contractului incheiat,urmand ca acesta sa scada din onorariul initial achitat ,suma pe care o reprezinta munca sa in proces.In situatia in care aveti probleme,sesizati in scris Baroul din care acesta face parte.
In orice caz, o discutie intre dvs.ar fi utila.
Si daca sesizeaza baroul ce se poate intampla?
Il poate condamna pe avocat ca nu ,,l-a scos" pe client?
Daca fiecare inculpat si-ar angaja avocat si ar iesi din arest ar fi o debandada totala.Faptul ca inculpatul a fost pus liber in recurs nu inseamna nimic.
Daca avocatul angajat primul ar fi sustinut cauza poate ca ar fi fost aceeasi solutie a instantei : LIBER.
Ca nu a fost angajat si pentru recurs primul avocat nu inseamna ca este culpa lui.

Nu se stie daca nu cumva tocmai datorita primului avocat s-a facut trimiterea mai repede in judecata a inculpatului.Dupa finalizarea urmaririi penale sansele se pot schimba...la fel si temeiurile...
Deci, pot fi lucruri care nu le stim.

Insa, cu siguranta ca o discutie el fi utila.Doar asa ar avea sanse reale.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca fiecare inculpat si-ar angaja avocat si ar iesi din arest ar fi o debandada totala.Faptul ca inculpatul a fost pus liber in recurs nu inseamna nimic.
Daca avocatul angajat primul ar fi sustinut cauza poate ca ar fi fost aceeasi solutie a instantei : LIBER.
Ca nu a fost angajat si pentru recurs primul avocat nu inseamna ca este culpa lui.

Nu se stie daca nu cumva tocmai datorita primului avocat s-a facut trimiterea mai repede in judecata a inculpatului.Dupa finalizarea urmaririi penale sansele se pot schimba...la fel si temeiurile...

In principal,acesta este un site al avocatilor si al celor dispusi sa acorde un ajutor oamenilor aflati in situatii dificile,eu asa il percep.
De aici,pana la apara cu tot dinadinsul o persoana,despre care avem informatii,astfel cum au fost ele prezentate de user,ca nu si-a facut datoria,este o distanta mare.Omul acesta,"andreiuz" explica ca avocatul nu si-a facut datoria,cel putin in acceptiunea sa.Punct.
Stimate domnule,"andreiuz".Daca nu rezolvati problema si aveti dreptate in cele afirmate-si nu am motive sa ma indoiesc-aveti posibilitatea unei actiuni civile impotriva avocatului,aveti posibilitatea unei conferinte de presa,cu presa locala si centrala.
Marea majoritate a avocatilor,sunt adevarati profesionisti,unii muncesc voluntar pe acest site,unii sunt mare folos in viata sociala.Marea majoritate sunt persoane integre si cu simtul datoriei,dar la fel ca si in ceclelalte profesii,cand cineva nu isi face datoria,trebuie sa plateasca.
Exista in orice situatie o "solidaritate de breasla"-si este normal ca aceasta sa existe-dar de aici si pana a acoperi o situatie de acest gen-astfel cum o relatati dvs-este o distanta mare.
Faceti ceea ce trebuie facut,dar numai daca aveti dreptate si puteti dovedi afirmatiile dvs.

Se pare ca dvs. nu vreti sa intelegeti situatia expusa, sau poate nu m-am facut inteles... Acest avocat a fost angajat pentru partea de cercetare, inclusiv pentru judecarea mandatului de arestare, indiferent de cate ori ar fi fost prelungit acesta, inclusiv pentru recursurile aferente..Dar dl. avocat nici nu a stat de vorba cu inculpatul referitor la dosar, nu i-a acordat acestuia nici un sfat juridic, mai mult decat atat asistenta dansului, mi-a spus sa stam linistiti ca va invata de la ceilalti din arest ce trebuie sa faca la prezentarea dosarului. Noi nu suntem suparati decat de faptul ca dl.avocat nu si-a dat interesul in rezolvarea acestui caz nicidecum ca nu a obtinut liberarea arestatului...
r.gabi a scris:

In principal,acesta este un site al avocatilor si al celor dispusi sa acorde un ajutor oamenilor aflati in situatii dificile,eu asa il percep.
De aici,pana la apara cu tot dinadinsul o persoana,despre care avem informatii,astfel cum au fost ele prezentate de user,ca nu si-a facut datoria,este o distanta mare.Omul acesta,"andreiuz" explica ca avocatul nu si-a facut datoria,cel putin in acceptiunea sa.Punct.
Stimate domnule,"andreiuz".Daca nu rezolvati problema si aveti dreptate in cele afirmate-si nu am motive sa ma indoiesc-aveti posibilitatea unei actiuni civile impotriva avocatului,aveti posibilitatea unei conferinte de presa,cu presa locala si centrala.
Marea majoritate a avocatilor,sunt adevarati profesionisti,unii muncesc voluntar pe acest site,unii sunt mare folos in viata sociala.Marea majoritate sunt persoane integre si cu simtul datoriei,dar la fel ca si in ceclelalte profesii,cand cineva nu isi face datoria,trebuie sa plateasca.
Exista in orice situatie o "solidaritate de breasla"-si este normal ca aceasta sa existe-dar de aici si pana a acoperi o situatie de acest gen-astfel cum o relatati dvs-este o distanta mare.
Faceti ceea ce trebuie facut,dar numai daca aveti dreptate si puteti dovedi afirmatiile dvs.
Va multumuesc, ati pus foarte bine punctul pe `i`, nemultumirea noastra este generata de faptul ca am platit un onorariu in schimbul unor servicii, care pana la urma nu au fost prestate (scuze, gandire de economist), de aceea vom incerca in primul rand o discutie amiabila cu dl. avocat, dupa care, daca nu vom obtine restituirea partiala a onorariului, vom avea grija ca macar altii sa nu pateasca la fel ca noi.

Alte discuții în legătură

Onorariul de avocat nikolos nikolos avocatul a cerut suma X reprezentand onorariul lui suma platita integral . INTREBARE : se mai plateste altceva la avocat ex. la fiecare infatisare sau alt ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)