avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sentinta data in urma unui recurs
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sentinta data in urma unui recurs

buna ziua! Ce se mai poate face in urma unei sentinte irevocabile, date in urma unui recurs? Sustin ca am pierdut recursul chiar daca fondul si apelul au fost castigate de mine, de intimant. m-am aflat intr-un proces civil. in urma acestei sentinte actul de v-c care facea dovada ca eu sunt propietarul unui imobil a fost declarat nul. nu stiu cauzele pt care a fost declarata nulitatea absoluta. ce mai pot face in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: offefei , utilizator 06:41, 24 Ianuarie 2010
Vi s-a citit probabil din condica de sedinte, pronuntarea.

Tot la arhiva instantei de recurs, trebuie sa mergeti si sa urmariti/ intrebati daca s-a motivat decizia si apoi sa solicitati in scris, sa vi se comunice, personal, aceasta hotarare.

Nu stiu ce v-a zis doamna de la respectiva arhiva, dar pentru aceasta cale de solutionare a litigiului (recurs), nu mai aveti intr-adevar ce sa faceti...dupa ce veti obtine motivarea deciziei, veti sti ce sa faceti!

Eventual, reveniti cu completari, de preferat in acest topic/discutie, ca sa existe o continuitate a subiectului.:)
in urma judecarii cererii de apel sau recurs se da o incheiere de sedinta in care se specifica daca a fost admis sau respins.
aceasta se redacteaza in 24-48 de ore de la incheierea sedintei de judecata
si se depune o cerere la arhiva prin care se solicita o copie dupa incheierea de sedinta/decizie...
Asa dupa cum v-a spus si colega,mai sus,dupa ce veti obtine motivarea,veti sti ce anume trebuie sa faceti mai departe.:)

Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
luiza2008, utilizator
luiza2008 a scris:

.............
Din interpretarea coroborata a prevederilor art.317(1) si 320(3) Cod procedura civila rezulta ca obiect al unei contestatii in anulare il poate forma numai o hotarare irevocabila prin care s-a solutionat un recurs impotriva unei decizii data in apel.

................


Din dispoziţiile Codului de procedură civilă reiese că se poate face contestaţie în anulare împotriva hotărârilor irevocabile aşa cum sunt ele definite în art.377 C.proc.civ. .
Prin urmare, nu numai impotriva unei hotarari irevocabile prin care s-a solutionat un recurs impotriva unei decizii data in apel se poate exercita contestatia in anulare.

In afara contestatiei in anulare se poate exercita si revizuirea. Potrivit art.322 C.proc.civ. fac obiectul revizuirii hotărârile rămase definitive în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi hotărârile date de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul. În această din urmă categorie intră hotărârile prin care tribunalele şi curţile de apel au admis recursul şi au modificat hotărârea atacată pe chestiuni de fapt, în baza înscrisurilor noi, în special în cazul recursului exercitat în condiţiile art.3041 C.proc.civ., precum şi hotărârile pronunţate în rejudecarea fondului după casarea cu reţinere.
am avut surpriza de a afla ca hotarare nu imi va mai veni prin Posta, va trebui sa ma deplasez de mai multe ori la arhiva, pt a intreba daca a fost tehnoredactat si atasata la dosar.
mi-am angajat un nou avocat. anteriorul mi-a spus ca ii pare rau nu se mai poate face nimic. inca nu cunoastem motivele pt care s-a dat aceasta sentinta eronata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Durata rejudecare proces partaj bunuri comune mere mere Buna ziua, As dori sa aflu mai multe despre ce inseamna rejudecarea unui proces de partaj bunuri comune,ce dureaza de 4 ani. Procesul de partaj bunuri ... (vezi toată discuția)