avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia ...

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia pe care o voi relata.
Santem cinci frati (toti adulti,unii dintre noi cu copii),nascuti toti in intr-o comuna din jud.Arges.
Parintii nostri au murit de mult,de aproxim.20 ani si ne-am pus de acord(in sfarsit) sa deschidem succesiunea dupa parinti si sa ne ingrijim fiecare de partea care i se cuvine.
Dintre toti 5 frati ai acelorasi parinti,una dintre surori a fost data spre infiere in anul 1966,unei surori de-a tatei care era in Bucuresti.
Deci ,sora noastra,P.nascuta in Judetul Arges in 1958,este infiata de matusa si i se emite un certificat de nastere,in Bucuresti,sector 2,in anul 1966 ( sora avea 8 ani atunci) ,cu numele matusii trecut la rubrica "mama".
Acum ,la deschiderea succesiunii,notarul ne spune ca nu putem dezbate succesiunea dupa parinti,pana nu aducem toate documentele legate de nasterea si infierea surorii noastre,P.,pentru ca in certificatul ei de nastere mama are alt nume fata de mama noastra care ne-a nascut,deci,clar este infiata.
Precizez ca,P. sora,nu are alte documente ,decat certificatul de nastere emis de Bucuresti in 1966,si cartea de identitate actuala.
Nu are certificat de adoptie si nu stie sa-l fi vazut vreodata.
Notarul ne-a spus sa caute si sa aduca acel certificat sau orice documente care sa lamureasca situatia legala a surorii P.
Sora noastra P.,nu mai vrea sa auda de nici o alta formalitate pe care sa o indeplineasca pentru obtinere documente adoptie si sustine ca a fost la un notar,care i-ar fi spus ca,se poate ca fratii sa fie de acord sa nu mai caute certificatul de adoptie si sa dea o declarastie fiecare dintre frati prin care sa o recunoasca ca sora si sa fie inclusa in succesiunea parintilor nostri.
Daca noi fratii nu suntem de acord sa o acceptam la succesiune,sora noastra,P.,nu ne aduce niciun document de adoptie si noi nu putem dezbate succesiunea.
Subliniez ca,sora noastra a fost data spre infiere unei matusi mai bogate la vremea respectiva,in 1966,matusa era necasatorita,detinea un apartament de la ICRAL pe numele ei si avea un teren tot pe numele ei de la parintii sai. Ulterior decesului acestei matusi care a adoptato pe sora noastra,apartamentul i-a ramas surorii noastre P. si terenul ,deasemenea.
Acum sora noastra doreste si mostenire de la parintii biologici.
Cum ar trebui procedat in aceste conditii,astfel incat sa putem dezbate succesiunea.
Cu stima si multumiri,astept raspunsul dvoastra.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Euroinvest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 08:44, 31 Octombrie 2020
Acum ,dupa mai multe discutii cu toti mostenitorii, prezentandu-le exact situatia cum este,cu raspunsurile dvoastra.,este posibil ca cele doua dintre surorile mostenitoare ,sa-i accepte semnarea conventiei inainte de succesiune surorii infiate asa cum insista aceasta,si chiar MA PRESEAZA cu insistentele lor sa o acceptam inclusa la dezbaterea suuccesiunii.
Pot spune ca doua dintre surori sant mai atasate de cea infiata (care nu are copii,are sot,este mai bogata)si cred in promisiunile ei ca le va lasa lor averea ei dupa moartea sa), sunt usor de convins cu plansete si circ SI ESTE FOARTE POSIBIL SA NU MAI DOREASCA sa vina la dezbaterea succesiunii ,In aceste conditii.
Va mai intreb,daca eu cu fratele dorim dezbaterea succesiunii legale, intre cei 4 mostenitori, iar doua dintre surori refuza sa vina ,putem noi doi sa deschidem actiune in instanta sa ne obtinem drepturile ??? Dureaza mult mai mult ??? Si daca surorile nu vor veni nici la chemarea in instanta?? Ce se va intampla??? (va rog sa aveti in vedere ca succesiunea nu a fost dezbatuta de aproape 20 ani)

Va multumesc tuturor anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral cameliaborangic cameliaborangic Un copil infiat de matusa sa (sora mamei biologice), are dreptul la mostenire de la ambele parti (si de la mama biologica si de la matusa), daca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)
Sint infiat si urmeaza o succesiune mburtoiu mburtoiu Buna ziua, Am fost crescut de la 3 ani de o matusa [sora mamei naturale ] impreuna cu sotul ei legitim,care la virsta mea de 6 ani a decedat iar ... (vezi toată discuția)