avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia ...

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia pe care o voi relata.
Santem cinci frati (toti adulti,unii dintre noi cu copii),nascuti toti in intr-o comuna din jud.Arges.
Parintii nostri au murit de mult,de aproxim.20 ani si ne-am pus de acord(in sfarsit) sa deschidem succesiunea dupa parinti si sa ne ingrijim fiecare de partea care i se cuvine.
Dintre toti 5 frati ai acelorasi parinti,una dintre surori a fost data spre infiere in anul 1966,unei surori de-a tatei care era in Bucuresti.
Deci ,sora noastra,P.nascuta in Judetul Arges in 1958,este infiata de matusa si i se emite un certificat de nastere,in Bucuresti,sector 2,in anul 1966 ( sora avea 8 ani atunci) ,cu numele matusii trecut la rubrica "mama".
Acum ,la deschiderea succesiunii,notarul ne spune ca nu putem dezbate succesiunea dupa parinti,pana nu aducem toate documentele legate de nasterea si infierea surorii noastre,P.,pentru ca in certificatul ei de nastere mama are alt nume fata de mama noastra care ne-a nascut,deci,clar este infiata.
Precizez ca,P. sora,nu are alte documente ,decat certificatul de nastere emis de Bucuresti in 1966,si cartea de identitate actuala.
Nu are certificat de adoptie si nu stie sa-l fi vazut vreodata.
Notarul ne-a spus sa caute si sa aduca acel certificat sau orice documente care sa lamureasca situatia legala a surorii P.
Sora noastra P.,nu mai vrea sa auda de nici o alta formalitate pe care sa o indeplineasca pentru obtinere documente adoptie si sustine ca a fost la un notar,care i-ar fi spus ca,se poate ca fratii sa fie de acord sa nu mai caute certificatul de adoptie si sa dea o declarastie fiecare dintre frati prin care sa o recunoasca ca sora si sa fie inclusa in succesiunea parintilor nostri.
Daca noi fratii nu suntem de acord sa o acceptam la succesiune,sora noastra,P.,nu ne aduce niciun document de adoptie si noi nu putem dezbate succesiunea.
Subliniez ca,sora noastra a fost data spre infiere unei matusi mai bogate la vremea respectiva,in 1966,matusa era necasatorita,detinea un apartament de la ICRAL pe numele ei si avea un teren tot pe numele ei de la parintii sai. Ulterior decesului acestei matusi care a adoptato pe sora noastra,apartamentul i-a ramas surorii noastre P. si terenul ,deasemenea.
Acum sora noastra doreste si mostenire de la parintii biologici.
Cum ar trebui procedat in aceste conditii,astfel incat sa putem dezbate succesiunea.
Cu stima si multumiri,astept raspunsul dvoastra.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Euroinvest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 08:44, 31 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Nicoleta Cristina Romașcanu In nota obisnuita, superba! @euroinvest Acum ati inteles de ce v-am sfatuit sa contactati un avocat si sa nu va lasati la cheremul notarului?
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
DlGoe, utilizator
Mii de multumiri pentru raspuns si implicare.
Mii de multumiri pentru sfat.
Multumesc pentru raspuns.
Pe certificatul de nastere al surorii noastre,apare la tata o linie; inteleg ca nu avea tata. Mama,apare numele matusii noastre.
Sora noastra data spre adoptie, este nascuta in 1958 in Ciomagesti,si de la primaria Ciomagesti ni s-a eliberat acum in 2020 , o adeverinta din care reiese ca a fost inregistrata nasterea ei in anul 1958 ca fiica a mamei noastre( Moraru E.).
Ulterior,ceruficatul ei de nastere a fost emis in 1966,de catre RAIONUL 1 Mai,de catre Bucuresti, si,in certificat apare fara tata si mama fiind numele matusii.
Mi se pare foarte clar din ce am citit si raspunsurile dvoastra.aici,ca sora a fost infiata de catre matusa noastra in 1966 la Bucuresti si ar trebui acum sa gasim in arhivele Starii Civile Sector 2,Bucuresti,documentul sau actul de infiere in baza caruia s-a efectuat infierea.
Sora noastra in varsta de 62 ani,desi a fost angajata MAI de mai bine de 40 ani,spune ca nu a vazut si nici nu a avut cunostinta ca exista un document de adoptie.Spune ca abia acum intelege si ea aceasta situatie si ca este sigura ca nu se gaseste un act de adoptie.
Astfel ,sora nici nu vrea sa auda de vre o cerere sau sa faca un demers in acest sens,sustinand ca degeaba cautam acel document,ca nu exista ,ca ea s-a saturat de aceste aberatii ,ca este bolnava si suferinda si ca trebuie sa o acceptam la masa succesorala prin declaratie pe proprie raspundere in fata notarului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Euroinvest, utilizator

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral cameliaborangic cameliaborangic Un copil infiat de matusa sa (sora mamei biologice), are dreptul la mostenire de la ambele parti (si de la mama biologica si de la matusa), daca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)