avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... când este ultima zi - când pot să depun ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? Bună ...

când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea?

Bună ziua !
Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns:
- la data de 14.10.2020 am primit plicul cu Apelul angajatorului
- pe Adresa Instanță scrie că : în termen de 15 zile de la primire trebuie să depun Întâmpinarea
- potrivit art. 181 Cod de procedura civila, punctul 2, se spune : "când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește".

Vă rog frumos să îmi explicați ca să înțeleg:
- care este ultima zi când mai pot depune Întâmpinarea ?
.... data de 29.10.2020
sau
data de 30.10.2020 ?

sau
data de 30.10.2020 - deja am ieșit din Termenul de 15 zile ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 07:06, 30 Octombrie 2020
Dar dacă sciem pe plic -
că este vorba despre
Întâmpinare pentru Curtea de Apel ?

Un coleg vrea să trimitem prin Fax.
Nu este mai bine ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar dacă sciem pe plic -

Și plicul rămâne la dvs., ca să puteți avea dovada conținutului? Sunteți culmea. Nu prea are nimeni răbdare să răspundă atât de detaliat, cum să puneți o asemenea întrebare?!

Un coleg vrea să trimitem prin Fax.
Nu este mai bine ?

Colegul are dreptate, se poate depune și prin fax în ultima zi.

Persoanele care sunt parte într-un proces civil pot să trimită acte de procedură în orice moment al ultimei zile din termen, deci inclusiv după terminarea orelor de program ale instanței judecătorești, dacă expedierea se face prin e-mail sau prin fax, a hotărât Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) printr-o decizie care a devenit obligatorie începând de azi.

Pe scurt, s-a considerat că trimiterea documentelor prin e-mail și fax n-are nicio legătură cu orarul de lucru al instanței, tocmai deoarece actele pot fi recepționate chiar și în lipsa unei persoane care să le ia imediat în primire. Astfel, data și ora care atestă depunerea în termen sunt cele înregistrate de faxul sau calculatorul instanței.

www.avocatnet.ro/articol_550...

Nu ar fi bine să vă lăsați colegii să își facă treaba? Unii dintre ei chiar știu ce au de făcut,
Cererea este comună, a noastră a tuturor colegilor, și vrem să facem cum este mai bine.

Vă mulțumim din suflet pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimiterea recursului prin posta ContSters280210 ContSters280210 Buna ziua! Dupa motivarea apelului de catre instanta, atunci cand Curtea de Apel si nici avocatul nu se afla in aceeasi localitate cu tribunalul, se poate ... (vezi toată discuția)
Intampinare ipso ipso Buna ziua. Am proces pe data de 06.09.2010. Trebuie sa depun o intampinare intr-un proces la judecatoria Ramnicu Valcea. Eu sunt din Ploiesti. Stiu ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Intampinare prin posta georgerazvan georgerazvan buna ziua .m-ar interesa si pe mine daca se poate trimite o intampinare prin posta .multumesc anticipat (vezi toată discuția)