avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzulfruct Viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzulfruct Viager

Va rog sa-mi spuneti care este cel mai ieftin mod de a scoate un parinte ( in viata), din titlul de propritate, care are uzulfruct viager? Cu respectivul parinte avem contract de vanzare-cumparare asupra imobilului, dar am fost (dar nu mai sunt ) de acord sa aiba dreptul sus mentionat.
Cel mai recent răspuns: evam , utilizator 15:19, 1 Ianuarie 2010
Probabil ca userul doreste sa vanda locuinta si nu o cumpara nimeni grevata de aceasta sarcina.
Pai si daca userul vinde locuinta , parintele unde si cu ce ramane ?
Imi cer scuze se pare ca nu am fost destul de clar. Parintele are locuinta proprie, cu comfort si de toate nu locuieste cu noi, dar ne-a dat pamintul (din mostenire) si un imobil deja inceput cu contract de vanzare/cumparare si a pastrat dreptul uzulfruct viager. Probabil din intentia de a nevoi pe noi sa raminem pe pamantul mostenit. Acum vrem sa vindem imobilul si vrem sa ne mutam altundeva. Deci parintele nu ramane pe strada, asta era intrebarea.
Din pacate uzufructul viager nu se pierde decat prin deces sau renuntare , asa ca singura solutie este sa vorbiti cu parintele dumneavoastra sa renunte la acest uzufruct viager si sa-i explicati de ce doriti sa va mutati .
Sunt sigur ca o sa inteleaga cum se prezinta situatia , mai ales ca are unde sa stea si daca-i mai dati si o suma de bani o sa fie si mai usor de convins .
buna ziua!
poate da o decl prin care renunta la acest dr de uzufruct.
decl se afce la notar si pp:
-extras de CF
-certificat de atestare fiscala
--uzufructul se evaluaeza la 20% din val bunului si se palteste impozit de 3%.

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)