avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ...

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment?

Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului SARS-CoV-2?

Ma întreb daca nu ar fi mai bine sa mai existe o vreme divergente politice la nivel guvern-parlament pentru a exista un control intre puterile statului.
Poate ca, pana una alta, ar fi mai bine asa.

Cred ca se mai poate astepta 3-4 luni sau chiar 6 luni pana mai vedem cursul pandemiei.
Asa, ii vom putea judeca noi mai bine pe toți cei aflati in cursa politica și fiecare sa poata decide in cunoștință de cauza.

Eu unul as vrea sa vad intre puterea executiva si cea legislativa o lupta bazata pe valori si argumente.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:17, 7 Decembrie 2020
Iata de ce eu totusi zic sa nu ne grabim cu alegerile.
Din cate am analizat eu situatia, prof. Rafila nu minte desi cam este de la PSD ( au facut o mutare foarte buna cei de la PSD cu racolarea lui Rafila si Cercel si nu inteleg de ce nu l-au racolat liberalii macar pe unul dintre ei, respectiv, pe prof. Cercel, pentru ca asa ar fi dat o lovitura de imagine foarte buna in lupta electorala):

,,Măsurile luate de Guvern privind închiderea şcolilor şi a pieţelor nu au fost discutate cu specialiştii din comisiile tehnice înfiinţate pentru gestionarea crizei COVID-19, iar grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu a mai fost convocat de două luni, a declarat joi, la Suceava, medicul Alexandru Rafila, candidat al PSD la Camera Deputaţilor."

[ link extern ]

Nu stiu ce informatii au cei care iau decizia ( si aici nu este vorba neaparat de guvern care practic accepta si isi asuma ceea ce gandesc altii) dar atata timp cat eu nu stiu ce informatii au la baza si nu imi comunica asa ceva, avand dreptul ca simplu cetatean sa stiu despre ce este vorba si sa le apreciez hotararea prefer sa fie o lupta intre executiv si legislativ.

Inchiderea scolilor este o masura care mie imi pare necesara dar inchiderea pietelor trebuie sa fie temeinic argumentata pentru ca sunt favorizate supermerketurile in defavoarea producatorilor autohtoni si as vrea sa inteleg exact anumite lucruri si sa elimin orice suspiciune ca ar fi cineva favorizat in defavoarea altuia care este si roman.

Chiar daca au motive temeinice sa nu ne spuna, si eu cred ca stiu de ce ar ezita, tot ar trebui sa se dea ceva temeinic motivat.
Daca exista ceea ce banuiesc eu, nu ajuta cu nimic inchiderea pietelor pentru ca oricum nu exista un control absolut.
Si purtarea mastii la supermarket se va putea face si in piata in acest moment.
Cred ca taranii au inteles sa poarte masca in piata si din acest motiv, pe partea cu masca lucrurile se pot rezolva.

Insa, daca vor exista probe ca cei care vand in piata nu sunt producatori asa cum ar trebui in mod legal, inchiderea pietelor ar putea fi justificata.Au preturi cam mari in piete si sub acest motiv nu am nimic impotriva inchiderii pietelor daca nu producatorii vand ci altii care nu sunt producatori.
In aceeasi ordine de idei, poate fi lovita si coruptia printr-o astfel de masura restrictiva daca nu a fost respectata legea fara fi nevoie a interveni DNA.
Cei care s-au folosit de coruptie se vor falimenta pur si simplu natural.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat , era limpede ca lumina zilei de ce s-au inchis pietele , nu e nici o mare filozofie . Nu stiu cum e in Bucuresti , dar in orasul meu cei mai multi clienti din piata erau varstinicii ( si nu am nimic impotriva lor , doar ma numar printre ei ) . E pur si siimplu plimbarea lor aproape zilnica , si nu doar in scopul aprovizionarii : la piata intalnesti cunoscuti , mai stai de vorba cu ei , mai faci schimb de retete , mai auzi noutati , mai stai de vorba cu comerciantii , mai negociezi 50 de bani . Isi mai invioreaza viata . Tot acestia au o problema mai mare decat tinerii sa poarte masca , obosesc mai usor , multi au suferinte cardiace , si atunci o poarta sub nas . Aproape toti . De asemenea , avand transport gratuit , nu aprovizioneaza mare lucru deodata , doar pot cumpara azi doua kg de cartofi , maine o varza , etc . , si asa aglomereaza autobuze , tramvaie , locuri unde se transmite usor virusul . Supermarketul e mai spre marginea orasului , mai greu ajungi acolo , la intrare esti termoscanat , nu intri fara masca , daca nu o porti corect ti se atrage atentia , printre randuri nu poti sta la sueta , ca incurci pe altii . Daca tot mergi acolo , aprovizionezi pe mai multe zile , deci stai mai mult acasa . Astea vad eu ca ar fi ratiunile masurii , dar ce politician ar putea sa le spuna ? ar jigni pensionarii , si e - totusi - campanie electorala . In legatura cu producatorii , acestia nu vand in piata , nici acum nici vara . Ganditi-va , acestia in sezon au de munca , nu-si permit sa tina o persoana zile in sir in oras , platind cazare si masa , ca ei locuiesc la tara . Daca vin cu marfa la oras , si-o vand rapid in pietele de gros si se intorc la treaba . . Comerciantii din piete sunt marea-marea majoritate speculanti , care au cumparat produsele en-gros, platind un pret de nimic , locuiesc in oras si au tot timpul din lume sa vanda , cu preturi nu tocmai mici . Si - sa fim seriosi - ce s-ar putea vinde la jumatatea lui noiembrie , din productie autohtona ? Cartofi , ceapa si varza . Nu banane , portocale , mandarine , pepeni , cam ce gasesti la 80%. din tarabele din piata .
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Daca comercianții din piete sunt speculanți atunci este valabil ce am.zis in ultimul.paragraf.
Dar, rămâne întrebarea, cui vând țăranii produsele lor?
Ar trebui ca munca acestora sa fie protejată.
Supermarketurile se aprovizionează din strainatate.
Aici exista o problemă deosebit de serioasă.

Referitor la termoscanare, eu de 4 luni am intre 34 si 35,7 gr C.Am avut si 36, 3 gr. C de cateva ori mai demult
Multi se.mai mirau ca, desi mort ma mai misc.
Altii se încăpățânau sa imi.mai ia temperatura si nimic nou.

Cat privește discuția în piata se poate spune ca aceasta poate avea loc si in supermarket.

Eu cred ca nepurtarea mastii a enervat autoritatile dar nici nu au făcut ceva ca sa se respecte o astfel de masura.
Va spun sigur acest lucru pentru ca nimeni nu vroia sa faca politie in magazine atunci cand masca se purta doar in magazin și nu si in spatiile deschise.

Eu am monitorizat cu mare atenție fenomenul acesta.
Si nu numai ca l-am urmărit...dar am.mai si atras atenția la.autoritati, la cei aflati pe strada in patrula, este adevarat si nu la nivel înalt.
Nu aveau niciun chef de asa ceva si nici nu erau interesați.
Probabil ca nu aveau ordine sa intervină si nu ii interesa iar eu nu puteam sa ma iau de toti cei care nu purtau masca mai ales ca multi erau de etnie rroma si credeau ca virusul nu exista.
De aici a început problema cu purtarea mastii pe strada.
Este simplu cumva...
Poate ca asa s-a vrut, sa se ajunga la.purtarea mastii pe strada.

Eu nu sunt de acord cu purtarea măștii pe strada pentru ca nu consider ca ajuta decat daca este vorba de spatii aglomerate pentru ca atunci este ca si cum ai fi in interior daca distanta intre oameni este de sub un metru.

Este bine sa stiti ca in.luna decembrie 2019 stateam la 5 metri de chinezi și erau mulți.chinezi acolo unde ma aflam.
Deci, sunt atent și precaut cu mult fata de ceea ce vor sa imi transmita autoritatile.romane.

Sa stiti ca eu sunt foarte pretentios ca sa las pe.cineva sa ma apere si sunt de parere ca nimeni nu ma p9ate apara mai bine decât pot eu sa ma apar pe baze științifice exacte.

Chiar am temerea ca unele masuri ale guvernului imi pot fisura mie la.modul deosebit de grav apărarea impotriva Covid-19 ceea ce ma deranjează in mod direct si personal.

Nu aduc critici guvernului pentru guvernare in afara de problema cu virusul SARS-CoV-2 din prezent.
S-au descurcat cat de cat in prima faza dar acum este mult mai greu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu prea mai sunt tarani asa cum erau mai demult , cand isi lucrau gradina , eventual si lotul ajutator primit de la CAP , si vindeau produsele la piata . E munca grea , castig mic , iar cei tineri s-au orientat spre domenii mai banoase . Cei in varsta mai cultiva gradinile , dar pentru consum propriu , al lor , al copiilor lor . Cei care vor sa faca agricultura serioasa o fac pe terenuri mari , proprietatea lor sau arendate , iar productia o vand pe baza de contracte , nu la piata . Marile lanturi de magazine nu pot aproviziona cantitatile mici pe care le pot oferi micii producatori , ei au nevoie de livrari mari , ritmice si cu marfa care nu e foarte perisabila . Legumele crescute in gradini , daca le tii cateva zile , incep sa se strice , si asa e normal . Luati , de curiozitate , cateva rosii de la supermarket , si vedeti in cat timp se strica . Eu am incercat , si , dupa doua luni , au inceput sa se deshidrateze , dar nu s-au stricat . Producatorii mici , care au, totusi , o productie ceva mai mare ( de pilda struguri din Vrancea , cartofi din Covasna , etc. ) , v-am spus , vin la piata de gros si vand rapid toata cantitatea , nu-si pot permite sa stea zile in sir la hotel , cu cazare si masa , sau o vand tot speculantilor la capatul tarlalei , la ei acasa . Aceasta e realitatea . Cat despre masurile de preventie , si eu sunt adepta ideei ca nimeni nu te poate apara mai bine decat o faci tu singur . Acesta este , in realitate , modelul suedez pe care il tot invoca contestatarii , doar ca suedezii au o incredere cvasi-totala in autoritati , asa sunt educati de generatii si generatii , si au urmat intocmai recomandarile La noi , e un titlu de glorie sa gasesti o metoda ingenioasa sa incalci regulile , si , din pacate , destule voci credibile care sa te indemne la asta .
La noi emanarea ideii ca virusul nu exista sau ca este o raceala a creat un haos.
Culmea este ca cei care nu purtau masti in magazine nu sunt nemulțumiți ca poarta masti pe strada și eu pe ei ii consider vinovații secundari in afara celor care au emis tot felul de idei aberante care contraziceau realitatea și culmea, realitate care chiar confirma teoriile conspiratiei care au la baza tocmai apariția unui virus care sa creeze haos, ceea ce avem astazi pe deplin in toata lumea.

Chiar nu înțeleg ce a putut sa fie în capul lor de au putut sa creada ca virusul nu exista si este o minciună mondiala.
Acum, ca poarta masti pe strada, par sa creada mare parte din ei ca virusul exista.

Eu cred ca guvernul ar trebui sa faca experimentul mastii N95, in sensul ca, intr-un orasel mic cu mulți infectati sa poarte masti de protectie puternica.Sau macar sa dea la pensionari masti N95 pentru ca ei sunt foarte expuși, daca guvernul nu are bani.
Si autoritățile locale pot face asa ceva.
Este singura varianta care este înlocuitoarea măsurii de lockdown ca si eficiență efectiva.

Am vazut insa ca la spitale Covid au descoperit masti N95 neconforme ceea ce ducea la infectarea imediata a medicilor.

Ar trebui sa se faca verificări mult mai serioase la.masti pentru ca pe mine nu ma interesează amenzile aplicate de stat care sa arate ca își face treaba.
Asta nu este o treaba serioasa.

Modelul suedez nu putea fi aplicabil la noi în tara și chiar si in Suedia a creat mari probleme pe partea deceselor.Suedia a inteles sa lase sa.moara cine moare și sa trăiască cine traieste fara o baza științifică.
Nu știu daca nu cumva si Suedia a mers pe ideea ca virusul nu exista sau este o raceala si apoi a lasat-o asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Coronavirsul existĂ sau totul este o minciunĂ la nivel mondial? ... hamarsold1985 hamarsold1985 CORONAVIRSUL EXISTĂ SAU TOTUL ESTE O MINCIUNĂ LA NIVEL MONDIAL? VOI CE CREDEȚI ? (vezi toată discuția)