avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma aflu în situația următoare: sunt angajata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma aflu în situația următoare: sunt angajata ...

Bună ziua. Ma aflu în situația următoare : sunt angajata ca responsabil cazare cu contract pe perioada nedeterminata la un hotel din Brașov începând cu 3 iulie 2020. În data de 20.11.2020 patroana mi-a comunicat verbal ca ma mai tine la serviciu pana în data de 15. 12.2020 după care îmi închide contractul de munca pentru ca nu mai poate susține financiar salariul meu. Toți ceilalți angajați rămân pe posturi fără diminuarea veniturilor. Am solicitat trecerea în șomaj tehnic dar nu a acceptat. Întreb dacă este legala o astfel de concediere și ce pot face în aceasta situație. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: oricalc1967 , utilizator 08:47, 9 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptul la mimim 20 de zile lucratoare de preaviz.
În CIM - ul meu scrie ca, dacă sunt concediata din cauze neimputabike mie, am dreptul la 60 zile lucrătoare de preaviz. În cazul în care decizia de concediere nu respecta acest termen, ce pot face? Întreb aceasta pentru ca mi s-a comunicat verbal ca concedierea se va face acum, din 15 decembrie 2020, adică ultima mea zi de munca va fi pe 14.12.
Decizia o puteti contesta in instanta .. Tribunalul in raza caruia domiciliati.

Nu ati primit instiintarea de preaviz ?
Azi am primit decizia de concediere în baza articolului 65 alin 1, desființarea locului de munca - concediere i dividuala din legea 53/2003, ultima zi lucrata este 14.12.2020. Am scris exact cum este decizia. Dar nu am primit înștiințare de preaviz. Va rog sa ma lamuri. Mulțumesc mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In practica uzitata, inainte de emiterea deciziei de concediere , majoritatea angajatorilor emit o instiintare catre salariat prin care ii comunica desfiintarea postului ,intrarea in preaviz ,termenul de preaviz si alte masuri legate de activitatea salariatului etc.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acordare preaviz adela65 adela65 am fost concediata prin restructurarea postului.Nu mi s-a acordat preaviz si nici nu mi s-au platit zilele de preaviz. De fapt nu a pomenit nimeni de preaviz, ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)