avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna cota parte

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
Am mostenit impreuna cu fratele meu apartamentul parintilor nostri. Fratele meu locuieste in strainatate. Apartamentul, care are 4 camere, acum nu este locuit. As dori sa las o familie sa locuiasca in doua camere, dar fratele meu nu este de acord. Ce implicatii juridice sunt daca las acea familie sa locuiasca acolo fara acordul fratelui meu. Mentionez ca nu voi solicita chirie, ii las sa locuiasca acolo, ei avand doar obligatia sa intretina apartamentul si sa plateasca utilitatile.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Cristin73, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:39, 12 Decembrie 2020
Daca as sta eu ar fi aceeasi situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.636 Cod civil
(2) Cel care, împotriva voinței celorlalți proprietari, exercită în mod exclusiv folosința bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.

Astea sunt implicațiile juridice
prin urmare, ii incurajati sa locuiasca fara forme legale? va faceti singur(a) probleme. o fi crestineste, dar parca ar trebui sa fie si legal

Cristin73 a scris:

Nu fac contract de comodat. Cei pe care ii las sa locuiasca sunt prieteni foarte buni si la ananghie. Pierd casa, ea este insarcinata si amandoi au serviciu in oras. Au posibilitatea sa se mute la tara, dar distanta este destul de mare. El are doua job-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ci-ci ci-ci Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui. Am facut susccesiunea. In apartament locuieste unul din frati, ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma in apartament cu mai multi proprietari ci-ci ci-ci Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui. Am facut susccesiunea. In apartament locuieste unul din frati, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)