avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in timpul casatoriei! Am achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in timpul casatoriei! Am achizitionat un apartament, recasatorita fiind, din banii ...

Am achizitionat un apartament, recasatorita fiind, din banii din partajul cu fostul sot. Apartamentul a costat 35.000 euro, facand dovada cu actul de partaj judiciar pentru suma de 27.500 euro, restul, de 8000 euro fiind bun comun cu acualul sot. Din pacate, sunt in proces de divort, si bineinteles partaj din nou. Pentru inscrierea in Cartea Funciara, notarul a mentionat acei 8000 euro ca fiind bun comun. Acum, trebuie sa impart tot imobilul cu actualul sot, sau doar acei 8000 euro? Inseamna ca trebuie sa-i dau jumatate din tot ce am impartit cu fostul sot? Pai nu-mi ajunge tot restul vietii sa tot platesc pentru cine s-a 'aflat' cu bunuri imobile de la 'fosti'! Nu ma judecati, stiu ca am fost proasta si prostita!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:39, 11 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca notarul sa aiba dreptate desi acestia nu se pricep la judecata instantei, avand alta pregătire profesionala.
In caz de proces este vital modul în care este redactata acțiunea si strategia gandita pentru proces.
Sper ca aveti un avocat foarte experimentat pentru ca judecatorii sunt adesea experimentați.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am cerut extras CF unde aparem 1/1! Cine face inscrisurile in CF nu tine cont de contractul de vanzare cumparare pentru stabilirea cotelor? A cui este responsabilitatea aceasta? Notarul are cadere sau strict cei de la ANCPI. Consider ca am fost nedreptatita daca nu chiar inselata. Tot legea spune ca partajul poate fi facut oricand si ca e bun propriu. Pai ce trebuia sa fac, sa tin banii la banca si sa stau in chirie ca uite cum s-a trezit actualul sot cu parte egala cu mine de la fostul! Si acum tot eu sa scot bani pt taxa de timbru si sa-i platesc eventual si jumate din apartamentul meu la care in fapt nu a contribuit! Frumooos!
Am cerut extras CF unde aparem 1/1!

adica cum ?
ce scrie in contract cu privire la cumparatori si ce scrie mai exact in extras, cine are cota 1/1?
Intabulare drept de proprietate dobandit prin CONVENTIE cota actuala 1/1, si numele meu si al sotului. Asta apare in CF.Ce inseamna?
In contractul de vanzare cumparare este specificat ca am 27000 euro bun propriu si 8000 euro in comun cu actualul sot.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
Adriana Janette, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu notarul unde ati facut actul de cumparare apt. Sa nu fi cerut in mod gresit in cererea la OCPI inscrierea ca bun comun in cota gresita. Chiar si asa, puteti sa faceti cerere de rectificare la OCPI.
In mod normal nu impartiti decat ce aveti in comun (8000 de eur. ) .

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj pojogaana pojogaana Cat costa partajul la notar in Germania. (vezi toată discuția)
Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)