avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in timpul casatoriei! Am achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in timpul casatoriei! Am achizitionat un apartament, recasatorita fiind, din banii ...

Am achizitionat un apartament, recasatorita fiind, din banii din partajul cu fostul sot. Apartamentul a costat 35.000 euro, facand dovada cu actul de partaj judiciar pentru suma de 27.500 euro, restul, de 8000 euro fiind bun comun cu acualul sot. Din pacate, sunt in proces de divort, si bineinteles partaj din nou. Pentru inscrierea in Cartea Funciara, notarul a mentionat acei 8000 euro ca fiind bun comun. Acum, trebuie sa impart tot imobilul cu actualul sot, sau doar acei 8000 euro? Inseamna ca trebuie sa-i dau jumatate din tot ce am impartit cu fostul sot? Pai nu-mi ajunge tot restul vietii sa tot platesc pentru cine s-a 'aflat' cu bunuri imobile de la 'fosti'! Nu ma judecati, stiu ca am fost proasta si prostita!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:39, 11 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
TRebuie vazut ce alte bunuri mai aveti ca sa stabilitio cota pentru intreg patrimoniul. Exprimarea notarului e ca a facut ce a putut in lipsa unei conventii. Conventia matrimoniala era cea mai buna solutie, nu aveati dureri de cap.
Acum impartiti imobilul, dar nu in cote egale de 50-50%, ci diferit, dupa contributie. Ii mai dati inapoi partea lui actuala si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj pojogaana pojogaana Cat costa partajul la notar in Germania. (vezi toată discuția)
Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)