avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Tergiversare ordonanță de plată
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Tergiversare ordonanță de plată

Situație:
SRL 1 a livrat marfă în urmă cu 4 ani SRL-ului 2, pe facturi. La începutul acestui an, SRL 2 refuză să plătească cv. mărfurilor livrate în urmă cu 4 ani și nu mai răspunde la telefon/e-mail.
SRL 1 face demersuri legale și i se admite o ordonanță de plată a sumei scadente de către SRL 2, în termen de 20 de zile de la comunicare.
În acest interval, SRL 2 face o acțiune în instanță, cu titlul/scopul „anulare somaţie de plată”.
Întrebare:
Are vreo șansă SRL 2 să se sustragă prin această acțiune de la plata sumei datorate debitorului (SRL 1)?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: arcturus_one , utilizator 21:14, 9 Decembrie 2020
Lucrurile sunt foarte clare: au primit marfă (pe factură) și nu au achitat-o nici după 4 ani.
Ce înseamnă „a face întâmpinare”?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
arcturus_one, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata - probleme ! stelutaalistar stelutaalistar As aprecia cateva opinii in ceea ce priveste urmatorul aspect : mi s-a admis cererea avand ca obiect SOMATIE DE PLATA pentru o creanta certa , lichida ... (vezi toată discuția)
Citatie glia glia sfatuitima va rog am fost citata in judecata pt.somatie de platarespectiv 3 facturi neplatite[2006,2008,2009].Cele din 2009-am dovada platii,dar la celelalte ... (vezi toată discuția)
Obligat la plata conf art 1013-1024 amales amales buna ziua ,am fost sef depozit la o societate privata ,patronul a murit iar eu am preluat depozitul am infiintat un srl si am achizitionat marfa de la ... (vezi toată discuția)