avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Trebuie sa primesc o donatie din Franta pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Trebuie sa primesc o donatie din Franta pentru constituirea unui ONG

Buna,

Trebuie sa primesc o donatie din Franta si as dori sa stiu cum sa intru legal in posesia ei. Ce acte trebuie sa dau notarului/avocatului din Franta. Mentionez ca nu cunosc bine pe cel care doneaza suma iar pe notar/avocat deloc. Totul se face via email si alte moduri de comunicare. Donatia este pt constituirea unui ONG. Ar trebui sa contactez un avocat/notar din orasul meu.
Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Eu am primit asta și încă un document și o chitanță precum că sa făcut livrare pe contul meu și că trb să plătesc o taxa de activare este vb de 89euro

radumititean a scris:

Ce intelegeti prin "am primit o donatie" dar nu stiti "daca e reala"? Ati primit banii in cont? Ati primit un document constand intr-o oferta de donatie?

Da și am primit și o chitanță precum că sa livrat bani in cont bancar și că trb să plătesc o taxa de activare

radumititean a scris:

Ce intelegeti prin "am primit o donatie" dar nu stiti "daca e reala"? Ati primit banii in cont? Ati primit un document constand intr-o oferta de donatie?

cel mai probabil este o tentativa de inselaciune. Daca ati primit sau nu ceva bani intr-un cont bancar al Dvs. il aflati din extrasul de cont de la banca la care aveati deschis acel cont si nu are cum sa existe vreo "taxa de activare" iar comisioanele bancare ale bancilor din ROmania pentru plati primite din alt stat UE ( in cazul acesta Franta) fiind pe sistem SEPA nu prea au cum sa implice sume asa de mari,.... de aceea este foarte suspecta chestiunea... .plus ca daca ti se vireaza bani in cont actul doveditor nu e nicidecum o "chitanta". Suna a gluma proasta sau incercare de pacalire
Trebuie să primesc o donație din Franța de la o persoană pe nume Radu Mulo pe care mi-a scris pe mesinger că este bolnav și că o să moară, mia zis sa iau legătura cu notarul din Franța , am luat legătura cu notarul iam dat toate datele mele personale și contul de la banca pentru a-mi trimite donația, el îmi cere bani pentru taxa de legalizare 1825 lei eu iam spus că nu am de unde sai dau atâția bani pensia mea este mică, ce mă sfătuiți să fac!

Breciuga Sorin a scris:

BIU 95

era bine sa va fi gandit inainte de a va trimite date oricarui escroc.
blocati acel contact si uitati poveste.
Daca ati fi avut banii aia , sunt convinsa ca i-ati fi trimis. Bine ca aveti pensia mica. Glumesc, dar chiar nu ar trebui sa mai fiti asa creduli.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cammelia27 cammelia27 Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul moștenirii prin testament a unei sume de bani în Franța dacă eu sunt în ... (vezi toată discuția)
Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii (vezi toată discuția)
Am găsit pe cineva care oferă împrumuturi financiare dar îmi cere o taxă de 85 de euro pentru dosar. poate fi țeapă? IonutRed IonutRed Am gasit pe cineva care ofera imprumuturi financiare si am cerut un imprumut mi sa spus ca daca vreau un imprumut va trebuie sa trimit datele si sa platesc o ... (vezi toată discuția)