avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil. Buna ziua. Detin o casa dinainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil. Buna ziua. Detin o casa dinainte de casatorie. ...

Donatie imobil
Buna ziua.
Detin o casa dinainte de casatorie. In timpul casatoriei am demolat vechea casa si am construit una noua impreuna cu sotul. Pt a evita un proces de partaj costisitor ma gandeam sa donez casa cu uzufruct si rentă viagera copiilor. Avem impreuna 2 copii minori.
Imi puteti spune daca se poate, care sunt avantajele si dezavantajele acestui contract de donatie catre minori.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Ioana_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:07, 23 Decembrie 2020
Nu înțelesesem din întrebarea dvs inițială ca soțul dvs nu ar fi de acord.
Intr-adevar casa este bun comun, fiind edificata in timpul căsătoriei.
Fără acordul și semnătură sotului, nu puteti transmite dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! 1.sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ... Ana.S. Ana.S. Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 2 situatii la care va rog sa ma ajutati cu raspuns: ... Juls2090 Juls2090 Buna ziua! Am 2 situatii la care va rog sa ma ajutati cu raspuns: 1. Sotia (eu) intra in casatorie cu un credit Prima Casa pt un apartament. La terminarea ... (vezi toată discuția)
Partaj după divorț: cum putem da copiilor drept de proprietate asupra casei, astfel încât doar ei să aibă parte de ea pe viitor? Miky09 Miky09 La un imobil,o casă,cumpărată în timpul căsătoriei eu am cotă 50% trecut pe contractul de vânzare cumparare cum aș putea face la partaj să revină ... (vezi toată discuția)