avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fals in declaratie accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fals in declaratie accident

buna ziua !Numele meu este Marian.In data de 29-11-2009 am fost la discoteca cu un prieten.Dupa aceea in drum spre casa acest prieten s-a rugat insistent de mine sa ii dau sa conduca masina.La inceput nu am vrut deoarece nu avea permis de conducere si era si putin baut.Dar in cele din urma am lasat masina pe mana lui eu fiind in dreapta.DAR EL neavand experienta s-a pierdut din senin si a intrat in pom avariind masina foarte grav.
am cazut de acord cu el sa declar la politie k eu am fost la volan si el sa imi repare masina.Si asa am facut am luat tot asupra mea el urmand sa imi dea banii pt reparatii.dar deja a trecut o luna si persoana nu da nici un semn.si-a inchis si telefonu.nu cred k o sa mai vad masina facuta vreodata:((
Ce pot sa fac sa il oblig sa imi repare masina?mai pot schimba declaratia facuta?Care ar fi consecintele pe care ar urma sa le suport dak schimb declaratia?VA multumesc mult si astept raspuns cat mai repede va rog
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:04, 30 Decembrie 2009
Cel mai bine este sa va reparati singur autoturismul.
daca aveam atatia bani o reparam singur.deci am facut o prostie k am declarat k am condus eu.dak as fi declarat de la inceput k a condus el si eu nu stiam k nu are permis ar fi putut fi obligat de lege sa imi repare masina?multumesc pentru atentia acordata!
Daca declarati ca el a condusaveati posibilitatea sa faceti o plangere penala privind savarsirea infractiunii de distrugere si astfel prietenul dvs era obligat sa repare prejudiciul produs.
Sper sa fie invatatura de minte si pe viitor sa nu mai mintiti cand dati o declaratie si nici sa nu mai incredintatti masina sa fie condusa de o persoana fara permis si in stare de ebrietate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)
Am scos masina fara permis si am fost prins de politie... ce se poate intampla? evilyuyu evilyuyu Era cam 12 noaptea cand am fost sunat de un prieten ca nu mai are cum sa ajunga acasa din Bucuresti (noi stand in jud ILfov) si m'a intrebat daca il pot ruga ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis ciprian08 ciprian08 am si eu o intrebare k sa stiu la ce sa ma astept cu trei zile inainte de traseu am fost oprit de un echipaj de politie am condus fara permis am fost dus la ... (vezi toată discuția)