avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Iesire asociat din societate pe actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Iesire asociat din societate pe actiuni

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez la o societate pe actiuni, in care sunt doi asociati. Unul dintre asociati (care detine 13,66% din actiuni) doreste sa iasa din societate. As vrea sa stiu ce trebuie sa faca in acest sens, care este procedura, care sunt etapele pe care trebuie sa le urmeze si cam cat poate dura acesta procedura.
Precizez ca firma are datorii si inregistreaza credite la banca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:15, 9 Ianuarie 2010
Din cate am invatat eu, la reducerea numărului de acţionari sub limita prevăzută de lege, adica 2 persoane societatea se dizolvă . Societatea nu se va dizolva dacă în termen de 9 luni de la data constatării reducerii numărului acţionarilor sub minimul legal, acest număr este completat .

Se va transforma in SRL. Societatea pe actiuni are minim 2 asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar decedat si fara mostenitori - cum se pot dobandi toate actiunile? mony mony O firma germana doreste sa cumpere 100% din actiunile unui SA din Romania si apoi sa transforme acest SA intr-un SRL unde sa fie asociat unic; Astfel, ... (vezi toată discuția)