avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza de habitatie, dar dupa achizitionarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza de habitatie, dar dupa achizitionarea apartamentului

Buna ziua,

In momentul de fata am achizitionat un apartament in care sunt proprietar cu drepturi depline. Acesti bani au fost achizitionati din banii bunicii. Ea insa, mai doreste ca dupa intoarcerea ei in Romania, sa semnam un contract de habitatie, prin care: sa se faca dovada ca apartamentul a fost cumparat din banii ei, ca i se rezerva o camera (prin care viitoarea mea sotie nu o poate da afara) si sa fie ingrijita in caz de boala. Acesti bani au fost transferati prin comunul nostru acord si prin imputernicirea mea pe contul ei. Problema cu care ma lovesc, este ca aceste conditii mi-au fost comunicate de ea dupa ce am terminat semnarea contractului de achizitionare a apartamentului. Are bunica mea sanse legitime sa ma dea in judecata, ca nu vreau sa semnez aceasta noua clauza, din moment ce nu mi-a comunicat dinainte conditiile? De asemenea, vreau sa stiu si care sunt riscurile la care ma supun, daca semnez un astfel de contract.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
SilentHuman, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 16 Ianuarie 2021

SilentHuman a scris:

gi-jane2 a scris:
Mai are copii?

Eu imi doresc sa evit instanta si obligatia legala de a avea grija de cineva, pentru ca prin cate am trecut si cat mai am nevoie sa ma dezvolt ca barbat, abia pot sa am grija de mine. Prefer sa fiu independent fara casa...

discutati asta cu bunica, era de preferat sa discutati inainte.
nici situatia in care sunteti acum nu e prea buna, banii fiind ai buniicii, copiii pot revendica suma cheltuita ca sunt mostenitori directi si v-ati folosit de banii ei ca sa va luati ap. Depinde si baietii ei ce pretentii au.
Banuiesc ca pana sa va dea banii, aveati unde locui, deci si pe viitor, puteti locui separat si doar sa ii acordati sprijin cand va solicita.

Daca in urma discutiei cu bunica, nu ajungeti la o intelegere, ii puteti da casa ( o dare in plata mi se pare potrivita) si scapati si de casa si de bunica. Astfel, ii dati sansa sa incheie un contract de intretinere cu un tert care sa o ingrijeasca in schimbul casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va adresez o intrebare celor care ma puteti ajuta. ... claudiu.bf claudiu.bf Buna ziua, va adresez o intrebare celor care ma pueti ajuta. Exista vreo baza legala prin care un coproprietar isi poate pierde dreptul de proprietate in cazul ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)