Notificare catre co-proprietar despre intentia de a vinde cota-parte.
Situatia: Doi mostenitori cu drept de proprietate 50/50 asupra unui apartament, cind unul dintre mostenitori se opune vinzarii.
Solutie: Conform articolului 352 (drept de preemptiune), se procedeaza la notificarea coproprietarului (care nu dorește vânzarea), in scris, despre intenția de a vinde cota-parte, prețul și condițiile tranzacției.
Intrebare: Aceasta notificare trebuie facuta formal la notar, sau nu? Eu fiind mostenitorul care vrea sa vinda, pot sa fac eu aceasta notificare si sa o trimit cu confirmare de primire sau similar?
Dna asa se intampla cand va tratati cu dr google si va consultați juridic cu av goagal(cum zicea un titan).Forumul pe care va uitati se referea la legislația Republicii Moldova asa ca...
Domnul avocat, am notat sarcasmul neavenit. Sint in cercetare. Ma descurc perfect cu Dr. Google, dar nu mai sint in contact cu realitatea romaneasca de mult. Acest sit este intr-adevar cu specific moldovenesc, dar nu specifica aceasta oficial, o lacuna nefericita din partea unui sit cu profil legal.
Vanzare
Edupapi
Daca mama are 50%dint r.un apartament si fi ica 25% ca mostenitor pot vinde fara celalalt mostenitor care are 25%,mama fiind proprietar,tata decedat,am facut ... (vezi toată discuția)