avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare costuri facultate de catre angajator (ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare costuri facultate de catre angajator (ca program de formare profesionala)

Art. 194 . [obligativitatea programelor de formare profesională]
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.

Unde lucrez actual sunt angajat de 8 ani si n-am beneficiat in acest timp de nici un curs, nici de compensare baneasca.
Acuma m-am inscris la facultate. Dat fiind ca am terminat deja una, trebuie sa platesc taxe de scolarizare.
Nu necesit scoatere din productie pt. a urma cursurile.
Pot cere (cu succes) angajatorului sa preia aceasta taxa sau macar o parte din ea?

L.E. Vorba vine "cere". Pot obliga? Angajatorul refuza.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
Radu Palu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 13:11, 8 Septembrie 2021
Ca nu sunt bani.
Ce ma intereseaza este daca cele 80 de ore se cumuleaza si daca tot 80 de ore sunt si daca lucrez doar jumate de norma. Cu cumulare ma refer la faptul ca vorbim despre aproape 9 ani, deci am dreptul la 3x80 ore sau doar la 1x80 ore?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum este adoptata legea, doar la 80 de ore aveti dreptul.
Este un drept care poate fi cedat? Eu (=nonjurist) asa stiu ca drepturile garantate de C.M. nu sunt cedabile. (Sau cel putin mare parte din ele?)
Eu citesc "cel putin odata la 3 ani" si "pentru toti angajatii". Dvs. de unde trageti concluzia ca am dreptul doar la ultimele
O data la 3 ani nu înseamnă 3 x 80 , iar unele drepturi sunt prescripțiile.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
80 data la 3 ani cat inseamna atunci in 10 ani, daca nu 3x80?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii platit mariada2002 mariada2002 Un angajat intr-o institutie publica urmeaza studii universitare de doctorat si a solicitat concediu de studii de 2 saptamani. In ce conditii se poate plati ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii plătit am dreptul la concediu de studii plătit ... AnaDeliaMoldovan AnaDeliaMoldovan Concediu de studii Plătit Am dreptul la concediu de studii plătit anual dacă sunt studenta ? Sunt angajata cu studii medii și acum fac facultatea în ... (vezi toată discuția)
Concediu platit pentru formare profesionala nico75 nico75 Buna ziua, Sunt stagiar la CECCAR iar in noiembrie sustin examenul de aptitudini pentru obtinerea calitatii de expert contabil. Pot beneficia de cele 10 zile ... (vezi toată discuția)