avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o decizie definitiva eliberata acum 10 ani în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o decizie definitiva eliberata acum 10 ani în Italia în ...

Am o decizie definitiva eliberata acum 10 ani în Italia în urma căreia, tatăl trebuia sa plătească o anume pensie alimentara lunara fetiței. Tatal a plătit pensia alimentara lunar cu excepția lunii petrecute de fetita la el în Italia. El acum cere în România (aici avand fetita domiciliul) reducerea pensiei alimentare pe motiv ca mai are alți 3 copii. Eu pot cere în România plata tuturor lunilor neplătite de el?
Cel mai recent răspuns: Delia1585 , utilizator 11:37, 28 Ianuarie 2021
un executor judecatoresc din Romania nu are compeneta in afara tarii, iar pt perioade mai vechi, nu are cum sa recupereze daca a intervenit prescriptia.
daca se incearca executarea lui silita, omul poate face contestatie la executare, pensia de intretinere este stabilita pt intretinerea copilului, ori poate face dovada ca locuind la el, nu va datora pensie dvs, a platit in natura asigurand cele necesare copilului.
Succes, oricum !

pt a raspunde, apasati pe raspunde, ( e un buton mai jos) nu pe citeaza.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos

Petre MATEI a scris:

In primul rand va va trebui certificatul elberat de instanta din Italia conform Regulamentului European. Va puteti adresa unui executor din Romania, dar trebuie sa aiba venituri in Romania. cel mai bine este sa va adresati unui executor din Italia. Cheltuielile de executare sunt suportate initial de creditor si apoi se recupereaza de la debitor.

Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna ... Andreea198912 Andreea198912 Bună dimineața. Sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna cu fostul soț, domiciliul copilului fiind la mine. În sentinta de divorț scrie ca pensia ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu european Daniela Cristache Daniela Cristache Buna ziua tuturor. Deoarece doresc sa incep demersurile pentru recuperarea pensiei de intretinere stabilita de catre judecatorie din Romania , tatal fiind de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 am un titlu executoriu reprezentat de o hotarare definitiva si irevocabila ce stabileste plata pensiei de intretinere de 1/4 din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)