avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuza sa-mi inapoieze Cartea de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuza sa-mi inapoieze Cartea de Munca

Am lucrat la nu "angajator"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a refuzat sub pretextul ca am niste datorii:un cauciuc spart la masina de serviciu si o "paguba"de 1000 lei produsa societatii.Am reclamat situatia la ITM si mi s-a raspuns sa iau legatura cu inspectorul de resurse umane,dar acesta sustine sa platesc banii ca sa rezolv problema!!??.Mentionez ca nu mi s-a facut nici un proces verbal de imputare a vreunei pagube sau alta abatere.INTREBARE:ce pot sa fac pt.a recupera C.M. pe cale legala si s-i dau o leactie civica acestui asa zis"patron"=excroc......ma aptinX-(.Cu stima ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: alex333 , utilizator 19:26, 3 Ianuarie 2010
Ceea ce vi se intampla dvs. este o forma de santaj,eu cred ca daca ii comunicati inspectorului de resurse umane art din legislatie,faptul ca au obligativitatea eliberarii carnetului de munca si ca ii actionati in instanta si vor fi obligati la plata cheltuielilor de judecata,veti rezolva problema.
Probabil considera ca nu sunteti o persoana informata si nu au constienta ca va puteti prevala de legislatia in domeniu.
Va multumesc si va informez despre evolutie acestei situatii,cu stima....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft ciurliburli ciurliburli daca am un overdraft neachitat,angajatorul poate sa nu imi elebereze cartea de munca?#-o (vezi toată discuția)
Cartea de munca lise lise Buna ziua.De la firma la care am lucrat am solicitat un ajutor financiar din care am returnat jumate din ei.Acum lucrez la alta firma si mia ceruc cartea de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lavinia1001 lavinia1001 Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)