avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua,
Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: barbat, 79 de ani, gasit cu alcoolemie in aerul expirat 0,53 la mie in momentul unui accident ce s-a soldat DOAR cu avarierea autoturismului propriu, fara victime, fara pagube materiale, I s-au recoltat probe biologice al caror rezultat nu il cunoastem, INML a spus ca nu ne poate comunica noua. Stim ca rezultatul testului a fost primit de catre politia unde s-a produs incidentul (zona rurala), de atunci au trecut 6 luni, insa nu mai stim nimic altceva.
Intrebari: cum putem afla rezultatul testului? Politia rutiera are voie sa ni-l comunice? Daca rezultatul este peste limita de 0,8 la mie, la ce ne putem astepta? Se poate obtine pedeapsa cu amanare sau clasarea dosarului in scopul de a nu fi anulat permisul? Nu exista nici un fel de antecedente de nici un fel, conducatorul auto avand trecut imaculat. Cum putem afla daca s-a intocmit dosar penal daca la judecatorie nu am gasit dosar dupa nume. Rog cu respect ajutorul unui specialist, nu doresc pareri neavizate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 22:48, 10 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, nu atrage anularea permisului de conducere, ci suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare, asadar, din aceasta institutie nu rezulta interdictii, incapacitati, decaderi, ce rezulta, in mod firesc, dintr-o condamnare.
Buna ziua, revin cu permisiunea Dvs la acest subiect...
alcoolemia a fost 2,13 si respectiv 1,9 dupa o ora. La sfarsitul lui decembrie a primit acasa rechizitoriul. nu are antecedente, permis de aprox 50 ani. a colaborat si a platit analiza la inml, a recunoscut vina in declaratii.
Este de preferat sa aleaga procedura de judecata simplificata? Asta implica obligatoriu condamnare sau amenda? exclude amanarea sau renuntarea aplicarii pedepsei?
Declaratia de recunoastere a vinovatiei se scrie chiar la primul termen sau trebuie redactata dinainte? Trebuie autentificata la notar cumva?
Este necesar sa anunti dinaintea primului termen faptul ca vrei sa optezi pt recunoasterea vinovatiei?
Este obligatorie prezenta unui avocat la primul termen? pot fi mai multe?
Multumesc anticipat.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La primul termen la care procedura de citare este legal îndeplinită şi cauza se află în stare de judecată, o sa declare ca doreste judecata in procedura simplificata.
Nu este asistenta juridica obligatorie, dar este necesara. Era normal sa ii angajati avocat inainte de termen, pentru pregatirea apararii.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Prin procedura de recunoastere, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Primul termen nu a fost, nu a primit inca citatie..
Avocatul trebuie/este de preferat sa fie din judetul in care are loc procesul daca acesta este diferit de cel de domiciliu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul poate sa fie de oriunde din România, căutați insa sa fie un avocat specializat în infractiuni rutiere.

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului Inconvenience Inconvenience Am fost prins cu alcoolemie de 0.84mg, care este pedeapsa pe care o pot primi nemaiavând antecedente.? (vezi toată discuția)
Sentinte posibile? conducere sub influenta alcoolului valentin.balasa valentin.balasa Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sentintele posibile si cele probabile in cazul meu, explicat mai jos: Acum 3 ani in data de 31.01.2016 am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)