Buna ziua si la multi ani ! Am si eu o mica intrebare la dumneavoastra. Intr-un SRL sunt 3 asociati , 2 cu 30 % si unul cu 40 % . Cel cu 40 % vrea sa iasa si sa-i lase actiunile unuia din cei 2. A semnat AGA prin care cedeaza actiunile . Termenul de judecata la ONRC este pentru luna aprilie. Intre timp cel cu 40 % poate contesta in vreun fel acel act ca sa nu se mai judece? Si daca nu poate , daca nu e data sentinta de ONRC , deci inca e asociat, isi poate cere drepturile chiar daca a semnat ca cedeaza actiunile , daca nu e pronuntata instanta poate cere spre exemplu dividende pana se pronunta instanta , are in continuare drepturi ? Sau odata ce a semnat nu mai are niciun drept chiar daca instanta nu s-a pronuntat?
Multumesc anticipat ,
Ca sa intelegeti mai bine , cel care avea 40 % a mers pe incredere in cedarea unor bani care acum nu-i mai sunt cedati si ar dori sa stie daca se poate face ceva.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Legat de ultimul raspuns , da firma a avut profit si din spusele dvs exista dreptul la dividende. Cum se procedeaza ca sa se dea aceste dividende , se vorbeste cu contabila , sau care e procedura ca asociatul sa-si ia drepturile din firma ? Multumesc mult .
Multumesc inca odata pentru raspunsul promt. Am inteles ca se rezolva cu contabila , va mai intreb totusi cateva lucruri, va spun si de ce , contabila a fost gasita de asociatul care nu vrea sa dea banii si nu stiu exact cum sa pun problema. Ea daca eu vreo cerere e obligata sa-i dea curs? Daca exista vreo perioada de rezolvare a cererii , care este aceea? Pentru ca pana atunci se poate pronunta instanta , stiu este o situatie aiurea survenita in urma unei greseli ( de a semna inainte ) dar as dori sa o rezolv intr-un fel sau altul.
Contabila stabileste cuantumul sumelor ce vi se cuvin.
Acordarea dividentelor catre dvs. ca urmare a cesionarii, este un atribut al AGA care hotaraste asupra acestei probleme o data cu hotararea asupra cesiunii.
O data ce asociatii in AGA au fost de acord cu cesiunea nu au cum sa se opuna acordarii dvs. de dividente, avand in vedere ca plecati din societate