avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE VECHE. Buna ziua, Am avut un credit luat în ...
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE VECHE. Buna ziua, Am avut un credit luat în 2007 si ...

EXECUTARE VECHE.
Buna ziua,
Am avut un credit luat în 2007 si refinanțat in 2010 dupa un accident major care mi-a lăsat fără loc de munca si fără bani. creditul a fost declarat anticipat in 2014 . In 2016 am aflat ca creditul era vândut la o firma de recuperare cu care am luat legătură dar iei au vândut la alta firma care a a vândut la alta firma cu care nu am reușit sa iau legătura. In 2018 soția a vrut sa ia un credit dar au cerut un co imprumutant. Am zis ca eu nu sunt eligibil ca am avat problema cu bănci. Totusi au făcut o verificare si au zis ca nu apar cu nimic si pot sa iau credit liniștit. Am mers mai departe si chiar s-a finalizat împrumutul. Acum printr-o întâmplare am fost la banca cu care am avut problema in trecut si am aflat ca mai am cont la el pe care este trecut ca datorie o suma imensa si ca este in executare printr-un executor dar din alt județ.. Alte detalii nu au avut nici iei sa ma ofere... Ce se poate întâmpla în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Alexbogdan89 , utilizator 12:10, 9 Martie 2021
Executorul o să vă contacteze, nu vă faceți griji. Dar până atunci, n-ar fi rău să mergeți la cabinetul unui avocat să-i plătiți o oră de consultanță juridică.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Dapix, utilizator
Mulțumesc frumos de răspuns... Sincer ași merge dar efectiv nu am cu ce. Tot weekendul am stat și am cautat prin hârtiile ramase dar nu am găsit absolut nimic. In perioada 2010 și 2016 am avut o perioada extrem de grea cu multe mutări și multe probleme.Inclusiv a dispărut cutia în care țineam documentele importante. Pe scurt, fizic nu am nici o hârtie sa arat... De asemenea am stat o groaza de timp pe portalul just dar nu am găsit nimic. Daca scriu numele nu este nici un dosar exact cu numele meu. Sunt dosare o groaza cu numele de familie și încă o persoana cu prenumele în același dosar și le combina dar nu este dosar cu mine... Am stat si am verificat si cu numele de familie si asa a ieșit peste 2000 de dosare și am stat și am verificat si asa. dar nimic.... Nici atât nu pot sa arat la un avocat.... Aici intervine o întrebare în capul meu. CE înseamna ca nu găsesc dosar? In 2016 când am încercat sa rezolv cu recuperatorii au zis ca iei au executare din 2014. Nu găsesc în 2014 asa ceva... Chiar nu înțeleg care e situația mea. Daca apare executorul pot sa solicit de la el toate hârtiile? Si daca nu le da toate? Omite exact hârtia cu care pot sa câștig ca el știe ce este greșit?
Aveți dreptul legal să cereți de la executor o copie xerox după dosarul execuțional. Dar trebuie să plătiți xerocopierea la prețul de 1 lei copia/trecerea. Prețul copiei xerox e fixat de Codul civil.

Dar în dosar o să găsiți actele care vă interesează, inclusiv dacă au existat stăruințe din partea creditorului care întrerup prescripția.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Dapix, utilizator
Mulțumesc frumos. ""stăruințe din partea creditorului care întrerup prescripția. "" Daca înțeleg bine va referiți la notificările care sunt trimise de executor? Nu am primit nimic si de o perioada buna am domiciliu stabil si real. Daca cumva în dosarul respectiv apare o notificare de genul acesta pot sa contest? Daca ma gândesc logic asta ar fii singura varianta care ar putea fii o problema. In birou de credit nu apar. Pe portal just nu apar. Dar poate sa apare o notificare care nu am primit și întrerupe prescrierea. Atunci singura neclaritate rămâne daca apare în dosar asa ceva pot sa il contest pe motivul neprimirii?Sau alte motive?
De la accesarea creditului și până în prezent v-ați schimbat domiciliul`? Daca l-ați schimbat erați obligat să anunțați creditorul.
Daca ați schimbat domiciliul și executorul v-a somat pe domiciliul vechi, nu veți avea câștig de cauză în instanță daca veți depune contestație la executare, chiar dacă veți contesta. Nu este obligat creditorul să verifice dacă v-ați schimbat domiciliul sau nu.

Dacă executorul va trimis încheiere de executare silită pe o adresă veche unde nu mai locuiți în prezent, este valabilă procedura, și întrerupe termenul de prescripție.
De asta vă propun să studiați alături de un avocat dosarul execuțional.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)