avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre vicii ascunse - achizitionarea unei case din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre vicii ascunse - achizitionarea unei case din '73

Buna ziua.
As avea si eu o intrebare pentru dvs. Vrem sa achizitionam o casa prin credit ipotecar, deja am facut demersurile de cumparare dand avans de 6000 de eur din suma totala de 38000. Casa este din '73. In momentul vizionarii casei, aceasta era recent varuita si nu se vedeau urme de umezeala pe nicaieri. Nu am fost informati cu privire la faptul ca ploua aproape in toata casa. Am facut deja si antecontractul (moment in care am dat si avansul). Acum, dupa ce am primit mai multe informatii despre casa, se pare ca sunt mai multe probleme cu aceasta, iar proprietarul "a uitat" sa le mentioneze. Ce as putea sa fac in acest caz avand in vedere ca asteptam validarea creditului de la banca si ca avansul a fost dat in momentul semnarii antecontractului?

Va multumesc anticipat pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: mvali , utilizator 13:51, 20 Martie 2021
Cum a spus si sadrian daca este din lemn este o problema daca este din caramida se inlocuieste invelitoarea rapid cu tabla zincata cutata. Orice incepator o poate pune ca nu are cum sa greseasca. Este ieftina la pret, accesorii si nu va mai bateti capul cu proprietarul.
Fiind din 73 a trecut multe cutremure si faptul ca inca nu sunt fisuri exterioare/interioare majore este bine.
Daca zona este frumoasa aveti noroc. Cu greu se gasesc case in zone bune fara crapaturi (le poate avea si ea) si alte vicii. Daca aveti minim 2000mp sunteti norocosi.
Din pct de vedere al recuperarii avansului ar trebui sa va interesati daca proprietarul mai are proprietati sau ceva ce poate fi executat. Daca nu are nu aveti ce recupera si ramaneti si fara casa si fara bani. Ganditi-va bine ceea ce doriti sa faceti in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera avansul pt o casa daca nu e trecuta clauza in antecontract? sim60 sim60 Am facut un credit de nevoi personale pt avansul pt o casa, urmand ca diferenta sa o platesc din creditul ipotecar pt \"prima casa\"; din cauza ca evaluarea ... (vezi toată discuția)
Antecontractul vasilistina vasilistina Buna seara! Am si eu o intrebare sunt intr-o mare dilema, deja cu nervi la pământ. Acum 3 săptămâni am semnat un antecontract în vederea achizitionari ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare tomytagabi tomytagabi Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare ca prima etapa in achizitionarea unei case. Bineinteles cu clauzele aferente in caz de razgandire ... (vezi toată discuția)