avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor minor Pilon 2 pensie. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor minor Pilon 2 pensie. Am ...

Buna seara!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Am o fetita minora in varsta de 2 ani si 5 luni care este mostenitoare in urma decesului tatalui ei a pilonului 2 de pensii, 12000 Ron.
Autoritatea tutelara mi.a cerut sa deschid un cont pe numele minorei si pilonul 2 sa fie virat in acest cont, dupa ce au fost virati banii a trebuit sa fac dovada la autoritatea tutelara. Mi s.a spus ca acesti bani raman blocati in cont pana fetita devine majora.Pot sa dispun de ei doar in caz de deces sau boala grava.
A mai mostenit si jumatate din creditul de la apartamentul in care locuim.
Eu si tatal ei urma sa ne casatorim si am cumparat apartamentul in co-proprietate, pentru ca sotul nu a avut asigurare de viata, fetita a mostenit partea lui de credit, eu avand partea mea de credit.
Nefiind casatoriti, in urma decesului, am facut succesiunea si am certificat de mostenitor pentru fetita.
Intrebarea este, ce se intampla daca banii de la pilonul 2 ii virez in contul de la creditul sotului si diminuez rata? Orice iesire din acest cont se raporteaza la autoritatea tutelara de catre banca? Sau se fac verificari periodice?
Este o suma mica si peste 16 ani nu o sa mai aiba valoare, nu vreau sa-i folosesc eu personal dar mi se pare normal sa pot sa.i folosesc la creditul fetitei, eu o intretin singura si platesc si ratele, m.ar ajuta oricat de putin sa diminuez rata si sa nu se devalorizeze acesti bani in timp.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: darra7 , utilizator 04:50, 23 Martie 2021
Cu placere; chiar as fi vrut sa citesc si eu aici parerea unei pers. cu studii juridice; v-am scris pentru ca nu a fost si o opinie mai aproape de textul de lege; candva am dorit sa trec un apartament pe numele copilului meu minor si am ajuns la Autoritate tutelara; acolo mi-au explicat ce ar presupune proprietatea detinuta de un minor si un parinte unic; eu am putut sa aleg (nu am facut acte si pe numele copilului) dvs. aveti o alta situatie si sper ca veti gasi intelegere si oameni onesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire pentru minor Stelagre Stelagre Buna seara,am o fetita minora sub 14 ani, tatal ei a murit si am inceput succesiunea. Eu nu am fost casatorita cu el, la data decesului a fost necasatorit. ... (vezi toată discuția)
Ce parte are sotia din imobil? situatie...delicata AuroraMaria AuroraMaria Buna ziua, va rog ajutati-ma si pe mine ca sunt intr-o situatie cam \\"ciudata\\" si nu am prea avut de la cine sa primesc lamuriri satisfacatoare. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)