avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma cu sediul in romania profil constructii,prestari ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma cu sediul in romania profil constructii,prestari sevicii in italia.

vreau sa lucrez in domeniul constructiilor,prestari servicii etc. cu o firma romaneasca in italia.problema e ca nu am gasit pina in prezent nici un contabil/institutie care care sa stie ce documente trebuie sa fac pentru a putea lucra. respectiva multumescanticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 16:21, 22 Februarie 2011
suficient de complicat daca nu deschizi o filiala sau un nou punct de lucru.si pt asta ai nevoie de rezidenta.iar rezidenza e cam greu de obtinut.de ce nu incerci munca in occident pe cont propriu? stii cati romani muncesc in italia la negru in amenajari interioare?oricum bafta si mai gandeste-te.
matar a scris:

suficient de complicat daca nu deschizi o filiala sau un nou punct de lucru.si pt asta ai nevoie de rezidenta.iar rezidenza e cam greu de obtinut.de ce nu incerci munca in occident pe cont propriu? stii cati romani muncesc in italia la negru in amenajari interioare?oricum bafta si mai gandeste-te.

matar, omul are o firma in Romania si vrea sa presteze servicii prin firma si in Italia... nu este vorba sa se duca sa munceasca la negru sau cu contract la o firma din Italia ;)
eu am inteles despre ce este vb stimate d-ilie-crist dar cum faci sa gasesti contracte cu beneficiarii din italia? cine are incredere in persoane straine care banuiesc ca nu stiu nici macar lb italiana? cine are nevoie de lucratori ii cauta cat mai aproape.va doresc numai succese.
ca o firma din alta tara sa presteze servicii in Italia trebuie sa aiba macar un punct de lucru in Italia, deci este foarte aproape de locuitorii Italiei ;)

cel putin un angajat trebuie sa cunoasca italiana... contabilitatea se tine in limba tarii in care este punctul de lucru, ceea ce impune ca economistul sau contabilul sa stie italiana, iar daca managerul nu stie, contractele le va negocia alaturi de contabil ;)

despre gasirea clientilor este o alta poveste... si in Romania trebuie sa cauti clientii prin aceleasi metode ca in Italia... daca ai sediul in Romania nu inseamna ca vin clientii la tine, ci trebuie sa ii cauti ;)
am ras cu lacrimi. ca meneger a.ti lasa totul pe mana unui angajat? am trait intre italieni ani si ani de zile si.i cunosc atat de bine incat va pot garanta ca nu functioneaza reteta dv. pt cat mai putine batai de cap ei prefera ori muncitorii lor (italieni) ori muncitori straini platiti la negru pt ca ii costa mai putin. oricum ma bucura interesul dv.o zi buna va doresc si va astept sa comentam in continuare.:D:D

Alte discuții în legătură

Infiintare firma administrator strain,fara angajati adriana m adriana m Buna ziua,va solicit ajutorul din nou,nici nu stiu cum sa va explic sa fie cat mai clar:o cunostinta din Italia,are firma acolo,vrea sa deschida o firma sau un ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Salariati detasati italia stelach stelach Buna ziua, o firma din Ro , are detasati salariati in baza unui contract de prestari servicii cu o firma din Italia. In urma unui control din partea ... (vezi toată discuția)