Buna ziua tuturor,
Sunt cetatean german de origine romana plecat din Romania in anii 80.
Va rog sa ma ajutati .Despre ce este vorba?Am cumparat in anul 1991 o bucata de pamint in apropierea casei parintesti pe numele mamei deorece avind cetatenie germana nu puteam figura ca si propietar.In acelasi timp am facut cu mama mea un contract de donatie pe numele meu.Intrebarea mea este daca eu ca cetaten strain fara firma in Romania pot sa trec acest pamint pe numele meu prin inermediul primariei sau a unui notar.
Va multumesc anticipat.
Conditiile de reciprocitate aici exista prin simplul fapt ce libera circulatie a capitalurilor este fundamentala in UE, din care Germania face parte de mult timp (vreau sa spun ca nu are voie, ca orice stat membru, sa impuna restrictii inafara celor convenite in tratatele de aderare). Apoi, conditiile reciproce sunt alternative cu existenta unei legi romane, nu se exclud.
art 44 al.2 Constitutie, Tratatul de Aderare - anexa VII, sect 3, art 1 si 2, L157/205, L312/20005- art 3, 4 si 5
toate aceste dispozxitii consacra niste reguli si niste exceptii, functie de persoanele straine rezidente ori nu, pe de o parte, iar pe de alta functie de categoria de folosinta a terenului
Buna ziua
daca domul a facut si citez ''in acelasi timp am facut cu mama mea un contract de donatie pe numele meu'' despre ce mai vb intabularea se face in baza actului autentic de donatie ............................nu? si este proprietar in baza aceluiasi act..
sz daca am inteles gresit