avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ...

Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au trebuie să facă partajul cu noi copiii? Ne.am prezentat la notar dar nici ei nu ne.au dat un răspuns concrect... Facem doar succesiunea? În situația de față se poate vinde un teren dacă toți moștenirii, inclusiv mama suntem de acord?
Mulțumesc! Vă rog să mă lămuriți și pe mine deoarece niciodată nu am primit un răspuns la fel... Vă rog să-mi spuneți pe ce legi, ordonanțe să mă uit pentru a-mi desluși problema
Noi putem face succesiunea la notar dacă este intelegere. Poate fi vreo piedică divorțul.
Mulțumesc
Nu e o piedică.
Bună ziua!
In cazul dvs. va trebui să faceți întâi dezbaterea succesiunii de pe urma tatălui dvs.( la un notariat din raza teritoriala unde a avut ultimul domiciliu tatăl dvs.!), apoi fie vindeți de comun acord bunul respectiv sau să faceți partajulla notar ( daca înțeleg că vă înțelegeți)! Daca nu v-ați fi înțeles ar fi trebuit să faceți partajul asupra bunului respectiv în instanță!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Bună ziua Doamna Avocat Mădălina Moceanu!
Noi ne.am prezentat cu toate actele la notarul din zonă unde a avut tata ultimul domiciliu. Doamna notar le.a verificat și ne.a îndrumat să facem cadastru și intabulare pe bunurile care nu au, copie legalizata după certificatul de naștere a mostenitorului care a renunțat la succesiune printr-o declarație notarială, corectarea greșelilor din documente(în Titlu de proprietate este scris greșit numele tatălui în loc de Alixandrescu Ioan este scris Alexandrescu Ion și în toate documentele de judecată primite după dezbaterea moștenirii de la părinții tatălui meu la fel este greșit numele în loc de Ioan este scris Ion).
Ne.am interesat și noi nu putem face cadastru și intabulare, referitor la titlu de proprietate ne.am adresat primăriei și așteptăm un răspuns 2-3luni, pentru celelalte greșeli am înțeles că cei doi martori vor confirma că Alixandrescu Ioan este aceeași persoană cu Alixandrescu Ion. Nu înțeleg de ce notarul nu ne.a spus acest lucru.
Mulțumesc
Da, nu puteți face cadastru fără certificat de moștenitor sau macar de calitate succesorală!
Mergeți la un alt notar după ce rectificați greșeală din titlu! Și acolo s-ar putea sa va ceara certificat de calitate succesorală care sa dovedească calitatea dvs. ptr a cere modificarea respectiva!

Alte discuții în legătură

Succesiune după deces și divorț Georgică G Georgică G Părinții mei au divorțat dar nu au făcut partaj după divorț. Au deținut în devălmășie două imobile în care locuiau fiecare separat. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul unui mostenitor ani_b ani_b Suntem 3 frati ....2 din prima casatorie a mamei mele si EU din a 2-a .In urma divortului de primul sot mama nu a ramas cu nici un bun ... (vezi toată discuția)