avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare ...

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare la minimum legal dar acei pomi imi produc daune, radacinile ajungand la fundatia casei si imi afecteaza propria gradina?
Cel mai recent răspuns: Toka3 , utilizator 08:15, 7 Aprilie 2021
Povestea dvs. aduce un pic cu povestea dropului de sare.Puneti gresit intrebarea.De chemat in civil puteti sa-l chemati intrebarea este ce sanse de castig aveti.Eu cred ca undeva in jurul lui zero.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
nicunicolae10, utilizator
Povestea dvs. aduce un pic cu povestea dropului de sare.Puneti gresit intrebarea.De chemat in civil puteti sa-l chemati intrebarea este ce sanse de castig aveti.


Dumneavoastra priviti doar momentul zero cand e plantat. Tipic pentru tara noastra as spune unde ziua de maine nu exista dar ok dupa zece ani cand pomul ala ajunge cu crengile si ramurile pe terenul meu ceea ce 99% sigur eu nu voi ridica o singura frunza de jos, nu voi sapa 1cm dupa radacini ci voi contracta firme sa faca constatarile , sa presteze periodic in fiecare an serviciile curatare gradina, distrugere radacini, refacere gradina si voi trimite constatarile specialistilor si facturile vecinului. Daca nu le plateste judecata, cabinet de avocatura si o factura uriasa pentru el. Asta doar pentru ca s-a incapatanat sa planteze un pom care ajunge la 7m la 2m de gard presupunand ca ceilalti o sa taca si o sa accepte.

Eu nu am timp si vreo obligatie sa prestez gratuit ca sa indrept pagubele produse de un tert pe terenul proprietate personala. Am dreptul legal dupa parerea dumneavoastra? Chiar sunt curios cum inteleg proprietatea privata avocatii romani si principiul ca cine produce o dauna o plateste.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi bine ca pe viitor sa nu va mai uitati in curtea vecinului, ati fi mai putin stresat.
Poate ar fi bine ca pe viitor sa nu va mai uitati in curtea vecinului, ati fi mai putin stresat.

Ma astept ca pe Avocatnet sa primesc totusi un raspuns avizat la argumentatia mea juridica. Stiu ca e o activitate benevola pe care o prestati dar totusi e o situatie simpla de proprietate si daune aduse ei iar proprietatea privata e garantata de Constitutie inclusiv dreptul de a o utiliza neingradit.

Poate in momentul plantarii nu pot preveni daunele viitoare desi sunt clare dar cand daunele se produc am prezentat modalitatea de rezolvare prin contractarea de servicii externe platite de cel care le-a generat. Vi se pare ca e complet legala si acceptabila?
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Toka3, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
raspunsuri avizate ati tot primit... dvs ati insistati sa luati codul civil la pas.
bineinteles ca daca vi se produc pagube, il notificati pe vecinul si apoi il dati in judecata sa remedieze pe cheltuiala sa.
Daca va apucati insa sa sapati gradina aiurea ca sa verificati daca au ajuns radacinile la casa,e fix problema dvs si pe cheltuiala dvs.
am luat o vechitura de casa si intre casa mea si a vecinului, un nuc... cred ca avea 70 de ani. radacina creste ca morcovul in jos si numai cateva vine se duc in lateral,nu au atacat nimic, si stiu asta pt ca am daramat casa.
daca ziceti ca acuma a plantat omul si va chinuie gandul de ce o sa va faca radacinile alea peste 10 ani, ma scuzati, dar nu imi permit sa comentez.

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)