avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare ...

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare la minimum legal dar acei pomi imi produc daune, radacinile ajungand la fundatia casei si imi afecteaza propria gradina?
Cel mai recent răspuns: Toka3 , utilizator 08:15, 7 Aprilie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toata lumea spune ca e preot,dvs. sustineti ca-i Batman.Va declar castigator.
Daca urmariti topicul, am ajuns la o intelegere comuna precum ca daca exista daune pot fi contractate serviciile unor firme si imputate vecinului care le cauzeaza.

Diferenta e ca unii spun ca poate nu vor fi dar asta nu se decide prin pareri pe forum fara expertiza in domeniul cresterii pomilor/agricultura/constructii ci se masoara si evalueaza de catre specialisti.

Totusi, daca vreti sa intelegeti mai bine si sa nu ne bazam doar pe pareri personale puteti sa cititi un scurt articol din revista 'Casa si Gradina' publicata de cel mai mare editor de reviste din Romania numit 'Radacinile pomilor si fundatia casei'
[ link extern ] /

Dar, partea juridica pentru care s-a creat acest subiect de discutie cred ca a fost clarificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)