avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare ...

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare la minimum legal dar acei pomi imi produc daune, radacinile ajungand la fundatia casei si imi afecteaza propria gradina?
Cel mai recent răspuns: Toka3 , utilizator 08:15, 7 Aprilie 2021

bineinteles ca daca vi se produc pagube, il notificati pe vecinul si apoi il dati in judecata sa remedieze pe cheltuiala sa.

Multumesc. Am mentionat ca e vorba si de radacini si de frunze si fructe. Nu vreau sa curat nimic personal, e treaba vecinului sa asigure ca nici o parte a pomului nu depaseste gardul si daca nu o face sa plateasca serviciile unei firme alese de mine. Inteleg ca e perfect legal in ambele variante si daca nu vrea o sa piarda un proces si tot o sa plateasca.

Evident ca nu asta imi doresc, as prefera oamenii sa aiba bun simt si sa nu planteze pomi la distanta prea mica la care stiu ca or sa ajunga pe proprietatile vecinilor. Dar daca asta nu au trebuie constientizati si cine stie poate decid singuri sa-si mute pomul sa ramana pe proprietatea lor decat sa-i coste ulterior mai mult decat merita.

Inteleg situatia dvs cu nucul plantat acum 70 de ani situatie la care nu ati contribuit dar nu inteleg ca cineva in 2020 sa cauzeze cu intentie daune in urmatorii ani stiind ca e direct responsabil de actiunea lui si o sa plateasca corectarea daunelor.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Toka3, utilizator
daca nu o face sa plateasca serviciile unei firme alese de mine

Firma o alege el, daca el plateste.
nu reusesc sa inteleg cu ce va deranjeaza ca ajung crengi la dvs si fructe, dar ma rog..
daca nu o face sa plateasca serviciile unei firme alese de mine

Firma o alege el, daca el plateste.

Ok, ne apropiem de un consens. Inca o data, eu nu vreau sa plateasca nimic. Prefer sa inteleaga consecintele si sa corecteze inainte sa ajungem la facturi, notificari, procese. El sigur nici nu realizeaza acum ca o sa-l coste si crede ca nu-i pasa deci daca afla acum poate lua decizia cea mai buna si pentru bugetul lui.

Legat de alegerea firmei evident ca nu o sa las pe proprietatea mea pe oricine. Stiu ca se practica sa ceri trei oferte, o alegi pe cea mai ieftina si ala e pretul care-l plateste.
asta cu costatul... nu se stie, depinde daca va produce sau nu o paguba. In locul lui, nu v-as lua in seama, cel putin nu acum.
asta cu costatul... nu se stie, depinde daca va produce sau nu o paguba. In locul lui, nu v-as lua in seama, cel putin nu acum.

Un pom care ajunge cu coroana la 7metri, radacinile chiar mai mult, daca e nuc nu creste nimic sub el, frunzele trebuie culese de cineva pe care-l pui la 2m de vecin? Mi se pare ca si un copil de clasa a doua poate da raspunsul.

Si e interesant ce e in mintea unui individ de genul asta care vrea sa-si creasca pomul pe terenul altora nu doar pe al lui.

Oricum, cat timp stiu ca aduc firme specializate si fac evaluarile si prestarea serviciilor pe contul lui bancar n-am nici o problema ca nu crede acum. O sa pipaie factura si ordinul judecatoresc in anii urmatori.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Toka3, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)