avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara. Daca un angajat a urmat cursul de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara. Daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit ...

Buna seara. Daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit de firma si dupa 2 luni a demisionat ,angajatorul poate sa ii retina certificatul de stivuitorist? Mentionez ca nu a semnat nici un act aditional in acest sens si in regulamentul intern nu este prevazut nimic in legatura cu acest lucru. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adelabacali , utilizator 18:30, 22 Aprilie 2021
Probabil nu m-am facut bine inteleasa. Eu am fost angajata la aceasta firma. Si eu si respectivul am demisionat. Eu doar voiam sa stiu daca baiatul are dreptul sa isi ceara diploma fara sa achite contravaloarea cursului.De fapt a cerut-o dar angajatorul refuza sa elibereze.
Comentariile raman corecte. Cereti diploma de la firma, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, mentionand posibilitatea de a deschide actiune in instanta daca nu se primeste documentul.
Exista si un aspect care tine de onestitatea fiecaruia - daca firma ti-a facut un bine si te-a trimis la un curs pe banii firmei, nu este corect sa prestezi activitatea pentru firma macar pentru perioada de valabilitate a avizului de prestare activitate autorizata sau sa returnezi o parte din bani daca decizi sa demisionezi ?!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala Gabriel7809 Gabriel7809 Bună ziua domnule avocat . Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat ... (vezi toată discuția)
Curs platit de catre firma Lorena87 Lorena87 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am facut un curs de stivuitorist, curs platit de catre firma la care lucrez. Cat timp sunt obligat sa mai lucrez pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)