Care este temeiul legal prin care imi pot renega tatal? Eu am 23 de ani, iar parintii mei sunt divortati de 18 ani. Motivul principal pentru care doresc sa nu mai am nici o legatura juridica/civila cu acesta este ca mi-a creat traume pe care nu le pot depasi nici acum. Mai exact, inainte de divort (pana la varsta de 5 ani) am asistat zilnic la scene de violenta fizica asupra mamei care au culminat cu o tentativa de omor, cat si privarea noastra de libertate. Dupa pronuntarea divortului si a hotararii judecatoresti de incredintare a miniorului (eu) mamei, a incercat sa ma rapeasca. A continuat prin a ne urmari si ataca pe strada. Dupa ce mama s-a recasatorit ne-am mutat domiciului si nu ne-a mai deranjat. Insa, mereu mi-a fost si inca imi este teama. Conform hotararii judecatoresti ar fi fost obligat sa plateasca pensie alimentara, pe care nu a platit-o niciodata. Mamei ii este foarte frica de el, motiv pentru care nu a sesizat organele competente.
Mostenire
georginica
Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)