avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie prezentare tribunal fond drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie prezentare tribunal fond drepturi banesti

Am depus cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru drepturi banesti + plata contributiilor la stat. Am primit citatia in care ultima fraza este :"raspundeti la exceptia lipsei calitatii procesuale active in capatul de cerere privind obligarea paratei la virarea contributiilor".
Deoarece nu sunt jurist si nu am angajat avocat, va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac legat de acea ultima fraza.
Va multumesc.
Denumiti-l exact asa: "Raspuns intampinare" (treceti in antet stanga sus nr, de dosar si data infatisarii) si depuneti-l la dosar asa cum v-am indicat.
Succes!
Chiar asa am intitulat raspunsul si l-am depus astazi la tribunal. Am fost si la arhiva si am studiat dosarul - am constatat cu surprindere ca nu parata a ridicat acea exceptie, ci probabil judecatorul care a analizat dosarul. Am vazut in referat ca si paratei i s-a cerut sa raspunda la aceasta exceptie. In plus, am depus si adresa cu privire la micsorarea obiectului cererii.
Va multumesc din nou, mult de tot. Si Dvs si celorlalti avocati care m-au consiliat va sunt profund recunoscatoare pentru sprijinul si indrumarile pe care mi l-ati acordat chiar din perioada de preaviz. Voi povesti dupa ziua de 13.01(primul termen) cum a decurs sedinta, spre edificarea celor care mai sunt in situatia mea.
Cu deosebit respect.
de regula exceptiile pot fii invocate si din oficiu dar obligatoriu vor fii puse in discutia partilor ceea ce s-a si facut , asta dovedeste ca s-a " studiat " dosarul chiar si pana la emiterea citatiei .
Numai exceptiile de ordine publica pot fi ridicate din oficiu de catre instanta, nu si cele relative :)
freeelis a scris:

Numai exceptiile de ordine publica pot fi ridicate din oficiu de catre instanta, nu si cele relative :)

=D>

stiu insa cel putin un caz in care un tribunal a invocat din oficiu exceptia lipsei competentei teritoriale intr-un litigiu de munca ............. pentru moment a iesit o mare varza de bruxelles !!!

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal ioana2525 ioana2525 Ce inseamna daca primesc pe citatie \"[b]sa se raspunda la exceptia lipsei calitatii procesuale active fata de capatul de cerere privind obligarea paratei la ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)