Am depus cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru drepturi banesti + plata contributiilor la stat. Am primit citatia in care ultima fraza este :"raspundeti la exceptia lipsei calitatii procesuale active in capatul de cerere privind obligarea paratei la virarea contributiilor".
Deoarece nu sunt jurist si nu am angajat avocat, va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac legat de acea ultima fraza.
Va multumesc.
Buna ziua !
Am pastrat acelasi topic pentru a nu mai trebui sa expun din nou subiectul
Am primit astazi hotararea judecatoreasca - mi s-a dat castig de cauza in privinta drepturilor banesti si a fost obligat angajatorul sa-mi plateasca. In ce priveste plata contributiilor - s-a motivat mentinerea lipsei calitatii procesuale active prin aceea ca , desi dreptul de protectie sociala este al meu, statul este titularul contributiilor aferente drepturilor mele. In fine, nu voi mai face recurs pe acest capat de cerere, pt ca ANAF a demarat deja procedura de executare silita pentru neplata datoriilor la stat.
De asemenea, am primit si de la ITM un raspuns scris, in care mi s-a comunicat ca i s-a dat termen limita ziua de ieri angajatorului ca sa-mi plateasca restantele salariale. Problema mea si intrebarea mea este : ce fac eu cu toate aceste acte care-mi dau dreptate, iar fostul angajator nu da nici un semn de viata ??? Totusi, cum il pot face sa-mi plateasca ? Am citit in Codul pr civ ca hatararile in cazul drepturilor izvorate din raportul de munca sunt executorii de drept. Va rog, indrumati-ma din nou ce sa fac. Va multumesc.
Hotararea dvs. este executorie, chiar daca una dintre parti (dvs. sau firma), ar promova recus (deci daca firma invoca aceasta poveste,s a stiti ca asta e: poveste).
Mai departe, dvs. trebuie sa formulati o cerere catre firma, in care sa le solicitati executarea hot. (a carei copie o veti trimite).
Veti comunica si ca, in cazul in care nu se va executa hot. in termen de x zile, va veti vedea nevoita sa va adresati:
1. unui executor judecatoresc, in vederea executarii silite, caz in care vor avea de suportata cheltuielile suplimentare cu executarea
2. organelor statului in vederea tragerii la raspundere penala conform codului muncii:" ART. 277 Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."
Daca nu vor executa hot. de bunavoie, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc. Practic, veti achita in avans chelt. de excutare silita, iar executorul le va recupera si pe acestea de la angajator.
Va multumesc pentru indrumare - voi face si acest pas, desi este foarte neplacut pentru mine. Dar, la toate framantarile adunate pana acum, aproape ca deja nu mai conteaza. Inca o data, multumesc echipei avocatnet.
Citatie tribunal
ioana2525
Ce inseamna daca primesc pe citatie \"[b]sa se raspunda la exceptia lipsei calitatii procesuale active fata de capatul de cerere privind obligarea paratei la ... (vezi toată discuția)
Informaţie
GHEORGHIAN
Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)
Solutie proces!
haller
Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b].
La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie:
\\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)