Bună ziua!
Mama mea a lucrat la C. A. P. în perioada comunista de la vârsta de 13-14 ani. Are adeverința de la Primăria Draganesti- Prahova cu 15 ani lucrați și normele realizate în fiecare an. În anul 2019, la vârsta legala de pesionare, a depus cerere de prietenionare, dar a fost respinsa cumotivarea ca are doar 13 ani vechime. A făcut contestație la decizie la Casa de Pensii Prahova și a primit răspuns ca doi ani sunt sub vârstă legala de a lucra. Ce se poate face ca și cei doi ani care sunt lucrați dar sub vârstă legala sa poată fi asimilați ca vechime în munca și sa poată beneficia de pensie?
Dacă este nevoie va pot transmite și documente.
Mulțumesc!
Cate norme a realizat in total in cei 15 ani ?
Care a fost numarul cel mai mic de norme stabilit a se realiza de catre adunarea generala in unul din cei 15 ani ?
Nu cred ca are legatura numarul de norme ... este vorba de varsta pentru ca a lucrat la CAP de la vârsta de 13-14 ani ... varsta la care trebuia încuviinţarea părinţilor sau a tutorilor .... incheierea unui raport de munca fara aceasta incuviintare conduce la nulitatea absoluta.
Dreptul muncii
steluta2002
Buna ziua ,
In 2001 pe cand aveam 17 ani m-am angajat la o companie de confectii textile .
Am lucrat fara carte de munca pana in 2003 pana cand angajatorul ... (vezi toată discuția)