avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna. Parintii mei au divortat in urma cu 18 ani fara sa faca partajul bunurilor comune ( o casa, anexe si gradina). Tatal meu ramanand sa locuiasca in aceasta casa, vrea sa faca unei persoane act de vanzare-cumparare. As vrea sa stiu daca poate face asta fara acceptul mamei, al meu si al surorii mele sau daca poate face orice altceva sa instraineze bunurile. Multumesc.:help::help::help:
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
corina.maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 14:02, 7 Ianuarie 2010
Bunurile au fost dobandite astfel: jumatate din teren este mostenit de mama mea de la bunicul ei, iar cealalta jumatate au cumparato impreuna. Casa au construito impreuna, la fel si anexele. Toate fiind construite la 5 ani de la casatorie cand deja aveau 2 copii, respectiv: sora mea si si anca o sora decedata, eu am aparut mai tarziu. Nu au locuit cu chirie,in acesti 5 ani inaintea construiri casei au stat la parinti mamei. In mare parte parinti mamei au contribuit cu bani si alte bunuri la constructia casei.
actul de proprietate este pe numele ambilor.
In aceasta situatie au drept de proprietate in cote de 1/2 fiecare din casa, iar in privinta terenului se imparte dora jumatatea cumparata impreuna, aceasta daca la partaj nu se dovedeste ca lucrurile stau altfel .
Dvs. si sora nu aveti dreptul atat timp cat parintii traiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls... swann_cta swann_cta Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar suvagau_elena suvagau_elena Buna ziua! Am si eu o intrebatre la dvs. Tatal meu a decedat in anul 2000, mostenitori fiind mama si 2 copii ( eu si sora mea). Eu am facut renuntare la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)