Am fost elev anu 2 la scoala de politie Vasile Lascar Campina si impreuna cu inca 28 elevi am fost exmatriculati din cauza nepromovarii unei competente din cadrul unui modul am fost dati afara. In regulamentul de ordine interioara a scolii aflat in vigoare cand am intrat in scoala , exmatricularea pe baza invataturii nu era prevazuta. Un nou regulament a fost aprobat de catre directorul scolii si cred ca si de IGPR in care nepromovarea unui examen din 2 incercari este prevazut cu exmatricularea elevului . Mentionez ca acest examen a fost sustinut de 3 ori de catre noi nefiind promovat. Sunt sanse in instanta ?
Dv. in acest moment va simitit nedreptatiti, dar ar trebui sa constientizati ca in Romania invatamantul obligatoriu este numai cel de opt clase. Mai departe, cine se inscrie la o forma de invatamant, fie ea liceala, postliceala sau universitara si nu face fata cerintelor impuse prin regulamentele fiecarei institutii, este eliminat.
Adoptarea sau modificarea Regulamentului privind desfasurarea activitatilor didactice (drepturile si obligatiile cursantilor, forma de evaluare, conditiile de exmatriculare, etc. ) este realizata de catre scoala. Cursantii au obligatia lua cunostinta de aceste modificari / completari si de a se supune regulilor impuse.
Intr-una din postari ati specificat faptul ca modificarile din regulament prevad exmatricularea in cazul nepromovarii de doua ori a unei discipline, precum si faptul ca dv ati sustinut acest examen de trei ori. Aceasta mentiune arata faptul ca cei din conducerea scolii au fost indulgenti, acordandu-va o sansa in plus pe care nu ati fructificat-o. Faptul ca ati resuit sa intrati la aceasta scoala nu va garanteaza posibilitatea de a sustine la nesfarsit un examen si absolvirea, ceea ce este si firesc. In aceste conditii, nu aveti nici o sansa in instanta.
in fine, asta am inteles o, dar ei au procedat corect sa ne exmatriculeze dupa aprox 4 luni, mai exact in anul II pe cand noi am dat reevaluarea in anu I ?
In fond, va deranjeaza ca ati mai facut patru luni de scoala pe cheltuiala statului: bani de uniforma, cursuri, cazare si masa, solda, decont transport plus faptul ca ati dat acele xamen si a treia oara desi trebuia sa fiti exmatriculati dupa a doua nepromovare?
NU! acele 4 luni am stat la domiciliu si am efectuat practica la IPJ..si DA ne deranjeaza , pt ca in perioada asta unii dintre noi puteam sa facem altceva :sa ne angajam,sa ne inscriem la o faculatate..si mentionez ca majoritatea dintre noi am renuntat la facultate pt a merge la aceasta scoala..