avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dat afara din Scoala de politie Vasile Lascar Campina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dat afara din Scoala de politie Vasile Lascar Campina

Am fost elev anu 2 la scoala de politie Vasile Lascar Campina si impreuna cu inca 28 elevi am fost exmatriculati din cauza nepromovarii unei competente din cadrul unui modul am fost dati afara. In regulamentul de ordine interioara a scolii aflat in vigoare cand am intrat in scoala , exmatricularea pe baza invataturii nu era prevazuta. Un nou regulament a fost aprobat de catre directorul scolii si cred ca si de IGPR in care nepromovarea unui examen din 2 incercari este prevazut cu exmatricularea elevului . Mentionez ca acest examen a fost sustinut de 3 ori de catre noi nefiind promovat. Sunt sanse in instanta ?
Cel mai recent răspuns: powell , utilizator 22:00, 14 Aprilie 2010
pt m_ella2005
normal ar fi ca inainte sa judecati si sa ironizati, sa cititi mai bine ce s-a scris.conform NOULUI REGULAMENT (DE CARE NU AU FOST INFORMATI) examenul poate fi sustinut de 3 ori.normal k se simt nedreptatiti, pentru ca ar fi fost corect sa fie anuntati k se va schimba regulamentul si e ultima reexaminare.deci nu e vorba de nici o indulgenta,ci doar s-a respectat regulamentul aflat in vigoare la momentul respectiv.mi-e greu sa cred,desi probabil sunt subiectiva,ca cineva poate modifica un regulament in mijlocul anului scolar si cine nu mai corespunde noilor prevederi e dat afara.asta ar insemna ca peste o luna ,doua mai se schimba ceva in regulament si mai se face o noua triere....etc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters119851, utilizator
alecs123 a scris:

Am fost elev anu 2 la scoala de politie Vasile Lascar Campina si impreuna cu inca 28 elevi am fost exmatriculati din cauza nepromovarii unei competente din cadrul unui modul am fost dati afara. In regulamentul de ordine interioara a scolii aflat in vigoare cand am intrat in scoala , exmatricularea pe baza invataturii nu era prevazuta. Un nou regulament a fost aprobat [/i]de catre directorul scolii si cred ca si de IGPR in care nepromovarea unui examen din 2 incercari este prevazut cu exmatricularea elevului . Mentionez ca acest examen a fost sustinut de 3 ori de catre noi nefiind promovat. Sunt sanse in instanta ?

Din prezentarea datelor reiese clar ca examenul poate fi sustinut de doua ori, iar nepromovarea atrage exmatricularea. Faptul ca ei au sustinut acel examen de trei ori arata ca scoala le-a mai dat o sansa. In plus, este obligatia elevului sa se intereseze de data la care are de sustinut examene, continutul materiei, evaluare si ce se intampla in cazul nepromovarii. Sunt convinsa ca noile modificari ale regulamentului au fost postate la avizierul scolii in tim util pentru cine are interes sa le citeasca, dar scoala nu este obligata sa le trimita regulamentu acasa cursantilor.
vreau sa stiu in ce calitate vorbeste si ce cunostinte are fiecare,gen m_ella2005 care e cam nedumerita de nemultumirea noastra ca elevi.
Are si ea dreptate intr-o anumita masura, dar sa te chinui 1 an jum in scoala aia, munca in fol comunitatii si multi alti factori de stres la care eram supusi nu e chiar asa usor...daca esti informata spune-mi si mie care sunt viciile de procedura care trebuiau indeplinite cand am fost exmatriculati???
de ce esti asa convinsa?..cand tu habar nu ai cand a fost perioada cursurilor si cea a practicii sau nici macar cand a fost schimbat regulamentul...si cnd se schimba asa ceva noi trebuie sa semnam pt aceasta modificare,sa ni se aduca la cunostiinta..si te rog sa nu mai postezi pt ca nu ai calificarea si cunostiintele necesare sa iti dai cu parearea..si daca ai ceva personal cu politistii si nu poti sa dormi noaptea din cauza asta cauta in alta parte..chiar te rugam
Nu exista notiunea de "vicii de procedura care trebuiau indeplinite",ci "procedura ce trebuia indeplinita", iar procedura este simpla: dai examenul si il iei, foarte bine, bravo. Nu il treci, teduci la reexaminare, pici reexaminarea, conducerea ia decizia in conformitate cu prevederile regulamentului si ti se comunica decizia conducerii. Singura varianta in care ati avea castig de cazua ar fi sa contestati modalitatea in care ati fost evaluati la disciplina respectiva in sensul ca ati stiut materia si totusi nu v-au dat nota de trecere, nu faptul ca v-au exmatriculat datorita nepromovarii. Si vorbesc acum in calitate de cadru didactic cu o experienta de vreo zece ani in invatamant.

Alte discuții în legătură

Am fost reabilitat dar după o lună am fost exmatriculat rapid123 rapid123 Am fost reabilitat am dat la scoala de politie campina am luat examenul si dupa o luna de scoala am fost exmatriculat pot sai dau in judecata (vezi toată discuția)
Drepturile elevului - exista sau nu ? draq4ever draq4ever Buna .Am tot cautat pe internet ,despre drepturile elevului insa nu am gasit nimic concret. Daca exista vreo lista cu drepturile elevului publicata pe internet ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)