Buna seara,
Va rog sa ma informati cu privire la urmatorul aspect, legat de Codul Muncii :
In fapt am fost hartuita moral la locul de munca in mod sistematic si repetitiv, angajatorul incercand prin acest comportament abuziv sa ma aduca in situatia de a-mi demisia .Am rezistat cu greu acestor abuzuri, si in final angajatorul vazand ca nu cedez presiunilor si nu imi dau demisia,a decis sa ma concedieze fara nici un temei legal, motivand doar verbal,ca a desfiintat postul, evident un pretext
Mentionez ca nu mi s-a inmanat in scris decizia concedierii, desi am solicitat pe diverse cai acest lucru.
In data de 14.06.2021 angajatorul mi-a comunicat doar verbal ca
activitatea mea a luat sfarsit , acea data fiind ultima zi a mea de munca.
Nu m-am mai prezentat la munca din ziua urmatoare, 15.06.2021, din cauza hartuirii psihologice continue subite, dar si ca urmare a unui incident intimidatoriu extrem de violent care a avut loc in data de 14.06.2021.
Intrebare : in acest caz ,in care este imposibil ca eu eventual sa continui sa mai lucrez la acea firma , deoarece siguranta mea personala este in pericol, cum se rezolva problema preavizului de 20 zile?
Nu am primit nici decizia concedierii cu art.65 Codul Muncii, pana in prezent
(Am proba inregistrarii audio ).
In schimb am primit o instiintare ca sunt convocata in data de 25.06.2021, la sediul firmei unde a avut loc actul intimidatoriu extrem de violent si in urma careia mi-a fost lezata demnitatea,pentru a-mi motiva absentele nemotivate ???.
Cum pot sa ma apar impotriva acestor abuzuri al angajatorului, mentionez ca obligatiile din contractul ind.munca nu au fost respectate .
Perioada de preaviz nu o pot onora din cauza de "forta majora", dupa cum am detaliat.
Am anuntat atat ITM teritorial, cat si Politia despre situatiile mai sus amintite.
Multumesc anticipat, la cine va raspunde intrebarilor mele
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:54, 20 Iunie 2021