avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... bibliografie admitere magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

bibliografie admitere magistratura

Salut, m-am hotarat si eu sa dau examenul acesta, despre care multi spun ca e monstruos.
As dori sa stiu opiniile celor care au fost admisi.
Eu intentionez sa ma apuc de invatat de acum si vreau sa dau examenul doar in toamna, deoarece ptr. cel din primavara nu voi putea fi suficient pregatita.
Va rog sa imi spuneti daca conteaza foarte mult autorii dupa care voi invata.
La procedura civila nu este suficient daca citesc codul comentat si adnotat(il am al lui Les, ed.2005) ?
La civil am catile lui-Lupan-partea gen, Liviu Pop-reale, Statescu si Barsan -obligatii si vreau sa-mi cumpar Deak-succesiuni si contracte
La penal si proc pen inca nu am nimic-ce imi recomandati sa imi cumpar?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:03, 27 Ianuarie 2010
Nu sunt cuprinse in programa apelul si recursul. Daca vrei poti sa le citesti, nu strica...
Pueti sa imi spuneti, vechimea de 5 ani trebuie sa o ai la inscriere sau pana la data examenului? Nu de alta dar situatia mea se joaca la cateva zile .... Mersi mult. Daca nu voi putea in toamna voi incerca in primavara viitoare. Timp sa invat mai mult pe la servici, acasa am 2 copii care nu stiu ca mama are de invatat :D
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
carmen_miron, utilizator
[ link extern ]

sa stii ca mai toti canditatii sunt in situatia ta ....( cu servici si copii acasa )
asa ca spor la treaba ....
ENGFULL, utilizator
si eu ma chinui sa invat doar la servici, acasa chiar nu pot deloc-am un copil de 1 an si 5 luni si un sot superocupat.Dar incerc, nu am nimic de pierdut.
Apropo invatand am dat de urmatoarea grila:
Cererea de recuzare a tuturor judecatorilor de la judecatorie :
a)se solutioneaza de tribunalul ierarhic superior
b) este inadmisibila
c)se solutioneaza de instanta in fata careia a fost formulata

Raspuns corect-b, c
Nu inteleg de ce, art.30, alin2 C proc civ.
Poate ma lamuriti voi.
art 28 alin 2 cproc civila
si art 30 alin 4
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Bibliografie??? AlexandraAB AlexandraAB Buna ziua! Sunt studenta in anul III la drept si as dori sa-mi incerc si eu norocul (sau mai degraba cunostintele) la magistratura in 2011 asa ca va rog ... (vezi toată discuția)