avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președinte asociatie presiuni pentru spatiul comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președinte asociatie presiuni pentru spatiul comun

Asociatia de proprietari prin președinte face presiuni asupra mamei mele sa accepte inchirierea unui spatiu de pe terasa cu destinatia uscatorie unei familii care o va inchiria ca garsoniera. Nu exista autorizatie pentru asa ceva. Toti vecinii afectați au semnat deja, mama insa nu e de acord. In cazul unui control sau incident, autoritatile ii pot amenda si pe cei care si-au dat acordul cu buna stiinta despre acest lucru, care e pana la urma ilegal?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
sdiytza85, utilizator
Cel mai recent răspuns: sdiytza85 , utilizator 08:36, 13 Iulie 2021
Asociatia doreste sa faca toate modificarile, bransare la apa, caldura, etc dar fara sa obtina avize. Practic spațiul va fi transformat, in acte va ramane insa uscatorie. De aceea nu inteleg la cine va sta raspunderea, daca pana la urma mama va semna, desi stie ca modificarile nu sunt legale. Multumesc.

ynocentta a scris:

Pentru ca partea comuna =uscatorie sa fie schimbata ca si utilitate in spatiu cu destinatia d elocuinta,obligatoriu este necesar sa intruneasca si sa corespunda normelor in domeniu,respectiv inclusiv sa fie racordat la sistemul de preluat si deversat dejectii,ori uscatoria nu este btransata la sistemul de preluare wc...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident, acum cind ati prezentat complet problema, ca mama dvs. nu are de ce sa semneze, pentru o ilegalitate.
Multumesc mult, sper sa nu se ajunga la politie si primarie, pentru ca deja se insista pentru semnatura ei, si vecinii o arata cu degetul pentru ca nu sustine venituri in plus in casierie.
Revin aici cu inca o intrebare, si va multumesc. Deja nu mai stiu ce sa fac. Asociația a renuntat la planul inițial, si acum doreste inchirierea spatiului spre o croitoreasa. Ei vor închiria o uscatorie, nu spatiu de firma.
Mama e terorizata, presedintele este aproape zilnic la usa ei cu tabelul de semnaturi si tot blocul o arata cu degetul ca fiind un om rau.
Am citit legea si eu inteleg asa: poti închiria catre un proprietar sau terti, daca spatiul ramane uscatorie, sau se depoziteaza ceva.
Pentru orice alta activitate, de locuit, sau comerciala, trebuie mers la autoritati si obtinut autorizatii. Președintele spune ca nu e nevoie de autorizatie pentru croitorie.
Ar trebui sa semneze ca sa scape de presiune? Are dreptate presedintele?

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu are dreptate, problema e fix aceeasi, si trebuie autorizatie. Treaba cu semnatul ca sa scape de presiune e altceva, presupun ca e greu de luptat cu prostia.

Alte discuții în legătură

Închiriere spațiu comun la bloc Marius Anghel Marius Anghel Bună ziua Din câte știu că să închiriezi la bloc un spațiu ( uscătorie, spălătorie trebuie ca asociația sa aibă 50 +1 ) Eu stau lângă ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comun tilex tilex Buna ziua, Sunt proprietar si membru in Asociatia de proprietari bloc I 26. Este legal schimbarea destinatiei unui spatiu din partile comune ale ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)