avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se aduce la cunostinta regulamentul de ordine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se aduce la cunostinta regulamentul de ordine interioara?

Un an bun tuturor!

Avem un regulament de ordine interioara. A fost afisat cateva zile la avizier. Nu mai avea loc lista de intretinere de el si a fost scos de la avizier.
Acum vrem sa-l aducem la cunostinta mai serios tuturor locatarilorl, pentru a fi respectat. Vrem sa-l multiplicam si sa punem sa semneze de primire si luare la cunostinta. E ok ce facem? Cui si sub ce forma il dam, proprietarilor (unii dintre ei nu stim cine sunt, nu locuiesc aici) sau chiriasilor lor (e plin blocul de chiriasi)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:52, 12 Ianuarie 2010
Stiti ce am observat eu de cand stau la bloc? Ca in Romania e mare nevoie de niste legi care nu exista, legi de baza, de bun simt cu subiect "Incalcarea normelor de convietuire". Toti vorbim de "bun simt" si nu ar trebui, ar trebui sa fie legi pentru asta. Multi nu au asa ceva si de aceea nu avem la ce sa ne raportam. Mai mult de atat, cand le atragi atentia, devin foarte rectivi, sar la cearta si injuraturi (educatia...deh, adica lipsa ei). Astia sunt in numar foarte mare, in Bucuresti cel putin.
Daca ziceti cu doi martori, atunci e ok, ma bucur ca stiti ca putem face ceva cu semintareasa.
un art. din HG 1588 spune asa,citez:să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii, dacă ei sau alte persoane care acţionează în numele lor au provocat daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu,oare nu ii poate fi imputat si cheltuielile suplimentare pentru curatenia condominiului ?
Dana Marin a scris:

Avem un regulament de ordine interioara. ..
Cui si sub ce forma il dam, proprietarilor (unii dintre ei nu stim cine sunt, nu locuiesc aici) sau chiriasilor lor (e plin blocul de chiriasi)?

Acest ROI puteti sa-l aduceti la cunostinta tuturor locatarilor (proprietari, chiriasi) asa cum se aduce la cunostinta orice hotarare sau decizie prin:
- afisare la avizier
- multiplicare si introducerea in cutiile de posta
- inmanarea unui exemplar fiecaruia cand vine sa achite la asociatie
- aducerea lui la cunostinta in prima adunare generala
- publicarea pe internet
- publicarea in presa
- mersul din usa in usa si predarea unui exemplar

ROI se adreseaza celor care locuesc in asociatia respectiva si firesc este ca acestia sa-si spuna si parerea asupra continutului acestuia prin reprezentantii lor alesi in comitet sau direct in cadrul adunarii generale cand se pot aduce modificari asupra prevederilor ROI.
Chiriasii isi pot da si ei cu parerea? Ei nu sunt si nici nu pot fi membri ai asociatiei.
Putem s-o punem sa plateasca suplimentar la curatenie insa asta nu rezolva problema. Poti sa stii ca n-o sa scuipe semintele si mai rau gandindu-se ca plateste? Si in fapt nu curatenia de dupa ea e deranjanta ci faptul ca semintele stau acolo toata ziua pina vine femeia de serviciu a doua zi. I _ N _ A _ D _M_I_S_I_B_I_L!
Dana Marin a scris:

Chiriasii isi pot da si ei cu parerea? Ei nu sunt si nici nu pot fi membri ai asociatiei.

Oricine poate sa-si dea cu parerea. Eu nu sunt nici proprietar si nici chirias in asociatia dv dar pot sa-mi dau cu parerea. Dv, conducerea asociatiei, alegeti ce e mai bun din ce culegeti.
Fiecare om poate contribui cu o parere buna, cu o sugestie aplicabila in asociatie. Fiecare om ne este superior pentru ca stie ceva in plus fata de noi!

Alte discuții în legătură

Pisici pe palier irinoaia irinoaia buna ziua! va rog sa-mi spuneti ce masuri legale se pot lua petru locatarii care isi lasa pisicile pe palierul blocului ,si isi fac evoile in ghivecele de ... (vezi toată discuția)
Mizerie si distrugere proprietate comuna Dana Marin Dana Marin Buna ziua si multumesc in avans pentru ajutor. Locuiesc intr-un bloc nou si am niste vecini tare nesimtiti. Ce fac dumnealor? Isi aduc mobila si, ca sa nu ... (vezi toată discuția)
R.o.i eugarizan eugarizan Buna ziua Intrebarea se refera la acest ROI si anume : -Este obligatoriu ca intr o Asociatie de proprietari sa existe un asemenea Regulament de ... (vezi toată discuția)