avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnia prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnia prin telefon

cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil?
Dar insulta si calomnia savarsite prin internet, cum pot fi dovedite. Dupa parerea mea, un loc mai public ca internetul nu exista, pt. a se respecta conditia de publicitate de la calomnie, dar va fi luata in considerare aceasta proba de procuror si instanta?
Mentionez ca persoana care a savarsit insulta si calomnia si-a scris numele intreg pe un forum si a dat suficiente date din care sa reiasa ca e intr-adevar aceea persoana, iar apoi a scris niste jigniri si minciuni la adresa sotului meu. L-am putea da in judecata pt. asta, avand in vedere ca e un forum cu larga circulatie in localitatea noastra, pe care il citeste si unde comenteaza multa lume, iar prin ce a scris a dorit denigrarea sotului meu, stiind ca va fi citit si chiar anuntand lumea sa citeasca ce a scris.
Se pare ca cele sesizate de dvs.cu privire la calomnia prin internet intrunesc elemntele de publicitate,in acceptiunea art.206 c.pen..
Dvd.urmeaza sa copiati de pe site,cele postate si sa solicitati relatii de la administratori cu privire la postarile celui/celei care v-a calomniat sotul
Administratorul site-ului nu are voie sa dea informatii despre datele personale ale utilizatorului care a calomniat,astfel ar incalca Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Instanta poate cere aceste date sau organele de cercetare penala prin notificare oficiala.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Crissa C, Consilier juridic
Va multumesc pt. raspunsuri. Si atunci ce am putea face? Plangere penala la procuror? Tot am cautat pe internet informatii, dar nu am inteles clar daca insulta si calomnia mai sunt sau nu incriminate de codul penal. Sau mai bine sa-l dam in judecata la instanta civila si sa-i cerem daune? Ca nu vreau sa faca inchisoare sau sa plateasca amenda penala pt. asta, ci sa fie obligat sa retraga ce a spus si sa plateasca daune pt. ca a vrut sa-l denigreze pe sotul meu.
Va adresati cu plangere politiei competenta teritorial a locului unde isi are sediul site-ul prin care a fost calomniuat sotul dvs.

Alte discuții în legătură

Plangere penala? actiune in instanta pe codul civil?? ce solutie am ??/ lucretia voinea lucretia voinea Buna ziua, De cativa ani, 4-5, o femeie care a facut un copil cu sotul meu, telefoneaza, trimite mesaje, mailuri, mie si sotului meu, cu continut denigrator ... (vezi toată discuția)
Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere efg402x efg402x Calomnia si Insulta nemaifiind incriminata de codul penal practic nu mai exista nici o modalitate pt. a se putea demara cercetari referitoare la identitatea ... (vezi toată discuția)
Drepturile omului pe internet flu flu :((Problema: In vara anului 2008 m-am inscris pe un joc online, numit triburile.ro. Toate bune si frumoase pana cand am intrat pe forumul acestui joc, si ... (vezi toată discuția)