avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnia prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnia prin telefon

cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil?
Site-ul este unul la nivel national, e pe un forum unde fiecare localitate are o pagina separata si unde locuitorii localitatii respective comenteaza diverse aspecte din viata comunitatii lor. Sotul meu e un cetatean respectabil in oras, doar ca pe acest forum a fost denigrat infiorator de mai bine de 1 an de zile de un fost colaborator, sub diferite nume, care stie ca sunt minciuni si exagerari ce scrie, dar le scrie in continuare ca sa ne defaimeze. Doar ca acum, pt. ca lumea a inceput sa scrie si lucruri despre acest individ si familia lui, acum scrie si cu numele real, crezand ca si sotul meu a scris acolo despre el. Mai mult decat atat, si-a creat un alt cont pe acel forum, cu alt nume, folosind pt. creearea contului chiar adresa de e-mail a sotului meu, pe care o cunostea de pe vremea colaborarii lor. Stiti bine ca atunci cand iti creezei un cont pe un forum ti se cere si o adresa de e-mail valabila unde sa-ti fie trimise datele contului. Ei bine, acest calomniator, dupa ce a scris multe mizerii despre sotul meu, apoi si-a mai creat un alt cont, cu alt nume, folosind chiar adresa sotului meu si a folosit acel nou username tot pt. a-l denigra pe sotul meu, chipurile ar mai fi si alta persoana care il ataca pe sotul meu, ca sa fie impactul mai mare. Noi toate aceste lucruri le-am aflat cand am deschis intamplator e-mailul sotului meu pt. a verifica corespondenta si am vazut un mesaj de confirmare a creearii acelui cont pe forum. Atunci am pus toate lucrurile cap la cap, am citit acele relatari pe forum si am decis sa-l actionam in judecata pe calomniator, cu atat mai mult cu cat s-a folosit de propria noastra adresa de e-mail pt. a ne denigra.
Dar momentan nu stiu unde are sediul site-ul, banuiesc ca la Bucuresti, asa va fi mai complicat. Totusi vrem sa consultam un avocat in aceasta privinta.
Ruje a scris:

Probele video si audio, in instanta, nu sunt luate in considerare.

Saru'mana ... va spun io ca-s luate in considerare ... tocmai am avut o audiere a unor inregistrari recuperate de pe un tel mobil. Oare cine v-a spus ca nu-s luate in considerare ?
Buna seara,ieri am avut o discutie cu sotia fostului sot si mi-a vorbit foarte urat ,ma jignit si am reusit sa fac o inregistrare pe telefon...baiatul Meu minor are 17 ani este in vizita la tata si ea la scos afara din casa,ieri sa dus la Politie a facut o declaratie si a aratat si convorbirea telefonica ,vreau sa spun ca politia Nu ia dat nici macar o amenda...este posibil asa ceva?

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Ruje a scris:

Saru'mana ... va spun io ca-s luate in considerare ... tocmai am avut o audiere a unor inregistrari recuperate de pe un tel mobil. Oare cine v-a spus ca nu-s luate in considerare ?

Buna seara,ieri am avut o discutie cu sotia fostului sot si mi-a vorbit foarte urat ,ma jignit si am reusit sa fac o inregistrare pe telefon...baiatul Meu minor are 17 ani este in vizita la tata si ea la scos afara din casa,ieri sa dus la Politie a facut o declaratie si a aratat si convorbirea telefonica ,vreau sa spun ca politia Nu ia dat nici macar o amenda...este posibil asa ceva?

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Ruje a scris:

Calomnia nu mai e fapta penala, deci de ce sa dea amenda?

Alte discuții în legătură

Plangere penala? actiune in instanta pe codul civil?? ce solutie am ??/ lucretia voinea lucretia voinea Buna ziua, De cativa ani, 4-5, o femeie care a facut un copil cu sotul meu, telefoneaza, trimite mesaje, mailuri, mie si sotului meu, cu continut denigrator ... (vezi toată discuția)
Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere efg402x efg402x Calomnia si Insulta nemaifiind incriminata de codul penal practic nu mai exista nici o modalitate pt. a se putea demara cercetari referitoare la identitatea ... (vezi toată discuția)
Drepturile omului pe internet flu flu :((Problema: In vara anului 2008 m-am inscris pe un joc online, numit triburile.ro. Toate bune si frumoase pana cand am intrat pe forumul acestui joc, si ... (vezi toată discuția)