avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare apometre

Buna ziua si La multi ani!
Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de scara?Am primit de la societatea de apa si canalizare notificare sa le verific , de nu platesc la pausal.E lege pentru asa ceva?Va multumesc.
Domnule ințeleg că sunteți proprietar,dar intr-o comunitate sunt”legi”și de
bun simț.
Cum poate un apometru să funcționze corect cand pe o conductă se depun
săruri de calciu,rugină,iar apometru are acel mecanism.
La orice prevedere legală se poate aduce o imbunătățire.

@adriantot..de ce nu veniti dvs cu legea care obliga verificarea si eu va voi arata ceia ce eu sustin? Sunt ptpostarea unor acte si documente,dar numai acele care sunt legale. Un document particular ce contravine legea poate face necazuri unui cititor de buna credinta.
Procedati ca si @olga,si postati acte si nu ce ati crede dvs ca ar fi bine
PS @adriana apost.. si dvs schimbati tevile la 4-5 ani?
Ce lege va trebuie pentru verificarea unei instalatii careia i-a expirat perioada de garantie metrologica?
Nu e clar ca daca fabricantul ofera o garantie de masurare corecta pentru 4 ani, dupa aceasta perioada e posibil ca masurarea acestor contoare este viciata?

Asociatia de proprietari trebuie sa ia masuri pentru verificarea metrologica in urma careia se mai da o garantie sau apometrele gasite stricate se inlocuiesc.
proprietaru a scris:

@adriantot..de ce nu veniti dvs cu legea care obliga verificarea si eu va voi arata ceia ce eu sustin? Sunt ptpostarea unor acte si documente,dar numai acele care sunt legale. Un document particular ce contravine legea poate face necazuri unui cititor de buna credinta.
Procedati ca si @olga,si postati acte si nu ce ati crede dvs ca ar fi bine
PS @adriana apost.. si dvs schimbati tevile la 4-5 ani?

Aici se discuta despre "verificare apometre". Dv nu ati dat nici un raspuns la intrebarile puse pe aceasta tema.
Apoi veniti si criticati 3 useri deodata.
Care este contributia dv pe acest forum?
anacami2 a scris:

Buna ziua si La multi ani!
Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de scara?Am primit de la societatea de apa si canalizare notificare sa le verific , de nu platesc la pausal.E lege pentru asa ceva?Va multumesc.

verificarea apometrelor din apartamente este obligatorie numai daca a fost stabilita prin hotarare a ad. gen. a prop.
pentru cele de scara este obligatorie pentru ca in functie de ceea ce inregistreaza el se factureaza de catre furnizor , aceasta verificare este obligatia furnizorului in baza contractului existent .

Alte discuții în legătură

Obligatie schimbare/verificare contor/ aparat inregistare consum apa rece in apartament Arabellla Arabellla Buna ziua, Exista vreo lege care obliga proprietarul unui apartament sa isi schimbe contoarele/aparatele de inregistrat consumul de apa rece din ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica obligatorie a contoarelor de apa din apartamente sbasa sbasa adunarea generala poate obliga proprietarii din cadrul asociatiei sa-si verifice metrologic contorii de apa din apartamente? (vezi toată discuția)