anacami2 a scris:
Am si eu o intrebare in legatura cu verificarea apometrelor.E obligatorie pentru apartamente ?Sau e valabila doar pentru cele de scara?Am primit de la societatea de apa si canalizare notificare sa le verific , de nu platesc la pausal.E lege pentru asa ceva?Va multumesc.
Citind cu mai multa atentie mesajul postat initial si apoi al 2-lea in care se precizeaza ca este un bloc unde
proprietarii nu s-au organizat in asociatie, inteleg faptul ca
furnizorul factureaza apa fiecarui proprietar. Pe ce baza? Pe baza apometrului instalat in apartament.
La fel si furnizorul de energie electrica factureaza pe baza contoarului electric montat la intrarea in apartament, direct proprietarului.
In ambele cazuri furnizorul poate impune verificarea aparatului si/sau inlocuirea acestuia la anumite intervale sau daca se dovedeste ca nu indica corect.
De fapt furnizorul de apa a venit cu 2 variante si proprietarul poate alege: verifica apometrul sau plateste "pausal".
Discutiile in contradictoriu s-au dus mai mult pe implicarea asociatiei, pe acordul asociatiei, pe hotararea adunarii generale, etc.
As vrea sa aud daca vin reprezentantii furnizorului de energie electrica si impun verificarea sau schimbarea contoarului electric, o sa refuzati acest lucru pentru ca adunarea generala nu a hotarat asa ceva!?
O sa ramaneti pe intuneric pana la adunarea generala si chiar mai mult.
La fel puteti ramane fara apa.
Contractele incheiate direct intre furnizori si proprietari nu au nimic in comun cu adunarea generala a proprietarilor.