avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comodat expirat cu asociatie, aceasta nu isi modifica ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comodat expirat cu asociatie, aceasta nu isi modifica sediul scriptic din imobilul meu

Am avut un contract de comodat cu o asociatie, care a expirat in ianuarie 2021.Asociatia nu a vrut sa plece de buna voie si cu greu am evacuat-o in aprilie. Problema este ca am ramas cu sediul ei pe cap,adica asociatia nu si-a modificat sediul. Ce pot face ca asociatia sa nu mai figureze cu sediul in imobilul meu? Imi dau seama ca trebuie sa cer in instanta constatarea incetarii actului de comodat, prezint procesul verbal de evacuare, adica dovedesc ca asociatia nu mai desfasoara nici o activitate in imobilul meu, dar mai departe ce sa cer? Pot sa cer, iar instanta sa nu refuze, obligarea asociatiei de a-si modifica sediul in actele constitutive? Sau radierea adresei la imobilul meu a sediului asociatiei?? Am tot cautat spete pe subiectul asta, dar nu am gasit, iar in OG 26 nu e specificat nimic care sa ma ajute sa scap de ei. La firme e mult mai simplu.
Cel mai recent răspuns: mihaelaolt , utilizator 16:28, 28 Martie 2025
Am solicitat radierea mentiunii in baza art 2, art 4, art 25 din Regulamentul Registrului asociatiilor. De ce v-a respins, ca nu mi-e clar. Ca nu aveti interes, desi aveti calitate? Sau nu v-a recunoscut nici macar calitatea de persoana inderptatita sa ceara radierea? cum mi s-a intamplat mie la fond.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
mihaelaolt, utilizator
pe art.25 din Regulament nu se mai putea solicita nimic si incuviinta nimic dupa data de 19.12.2023. caci cu acea data acel articol a fost anulat ( fiind data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii judecatoresti definitive de anulare). A ramas doar vagul art.4 si varianta cu actiunea in obligatia de a face, pe dreptul comun, deci cadrul legal a devenit mai neclar si mai imprevizbil decat era in trecut, desi niciodata nu a fost clar si functional in privinta aceasta
Buna ziua,

Solutia: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a petentului - a fost invocata din oficiu.
Inteleg ca nici art 25 nu il mai putem invoca.
Multumesc!
Da, si la mine a fost invocata din oficiu exceptia lipsei calitatii procesuale active. Eu am depus apelul pe 6 decembrie 2023, inainte de data publicarii in Monitorul Oficial a sentintei respective,s-a judecat in doua termene in ianuarie 2024. De ce nu incercati sa faceti apel? Mi-au spus 2 avocati ca nu am sanse in apel, dar nu m-am luat dupa ei ca nu aveam nimic de pierdut si am mers mai departe la sfatul altuia. Trimiteti-mi in privat mailul dvs si va trimit apelul meu.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
mihaelaolt, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea art.25 din Ordinul 954/2000 nu poate avea caracter retroactiv, apelul introdus in 6 decembrie 2023 trebuind judecat dupa legislatia procedurala in vigoare la data introducerii apelului, chiar daca, pana sa fie solutionat, acel text s-a modificat sau abrogat sau anulat. Si in ziua de astazi se mai judeca procese dupa Vechiul cod de procedura civila, abogat de peste un deceniu, pentru ca procesele respective au inceput inainte de 15 februarie 2023.... Deci apelului Dvs. ii era in continuare aplicabil acel art.25 care va acorda explicit calitatea necesara, pe cand la cine a introdus actiune in instanta dupa 19 decembrie 2023 nu ii mai era aplicabil si atunci ramanea doar temeiul general si mult mai vag din dreptul comun si / sau din art. 2 si 4....

Alte discuții în legătură

Mutare asociatie dintr-un judet in bucuresti Alex Chiciu Alex Chiciu Ca urmare a mutarii sediului (prin sentinta irevocabila) dintr-un judet din raza altei curti de apel intr-un sector din mun. Bucuresti, cine elibereaza ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Rugam sfat jurist crismi crismi Buna seara Va rugam frumos sa ne ajutati urgent cu un sfat. Din anul 2008 ne judecam cu o societate comerciala, care a avut luat in locatie un ... (vezi toată discuția)